Hlavní obsah

Hromadná nehoda uzavřela dálnici D1 směrem na Brno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domašov
Aktualizováno

Dálnici D1 ve středu odpoledne na více než dvě hodiny zcela zablokovala nehoda pěti aut. Stala se na 172. kilometru ve směru Praha-Brno. Kolize si vyžádala pouze jedno lehké zranění. Dopravu na místě řídila policie, řekl její mluvčí Pavel Šváb.

Článek

Nehoda způsobila velké dopravní komplikace, v kritickém úseku se ještě stalo několik menších kolizí. Nehoda se stala po 14:00, poté co začalo v regionu hustě sněžit. Problémy jsou i na jiných komunikacích.

Kolize se stala u Domašova na Brněnsku. Provoz byl odkloněn na 168. kilometru D1. Objízdná trasa byla sjízdná vzhledem k hustému sněžení s velkou opatrností. Později na ní uvízl autobus. "Zhoršil už tak nepříznivou dopravní situaci," uvedl Šváb. Na dálnici se přitom za místem střetu vytvořila kolona aut, která se kolem 16:45 začala pomalu rozjíždět.

Problémy byly na D1 také ve směru Brno-Praha. Na 175. kilometru dálnici zablokoval oba jízdní pruhy dřevěný trám, který zřejmě upadl z některého z projíždějících nákladních aut. Tato událost se ale obešla bez nehody a následných zranění.

Nájezd z dálnice D2 na D1 v Brně ve směru na Prahu zase asi v 16:30 zablokoval vzpříčený kamion. Příčinou byla asi technická závada, přesto na místo vyjeli hasiči, neboť byl plně naložen.

Asi nejdramatičtější nehoda se stala ve Slavkově u Brna, kde skončilo před 14:00 v rybníku osobní auto s mladou řidičkou a jejím teprve tříletým synem. Když dorazili na místo policisté, byl už vůz zcela pod vodou. V rybníku ale zůstala žena s dítětem. "Nemohli z ledové vody vylézt. Byli v ní asi čtvrt hodiny. Policisté proto pro ně museli skočit. Oba jsou v nemocnici. Řidička zatím, vzhledem ke svému stavu, nebyla schopna vysvětlit, co se vlastně stalo," řekla mluvčí vyškovské policie Alice Navrátilová.

Podle předpovědí meteorologů začalo na jihu Moravy odpoledne hustě sněžit. Silničáři mají v podstatě ve všech okresech plné ruce práce. Na Blanensku, Břeclavsku, Vyškovsku a Znojemsku se ve výše položených místech tvoří na silnicích vlivem silného větru sněhové jazyky. Jejich odklízení zaměstnává silničáře také na dálnicích D1 a D2 u Brna. Na Vyškovsku je uzavřena silnice Kučerovem a Bohdalicemi. Silnici R43 v prostoru Hvozdce, Kývalky a Říčanského kopce na Brněnsku ucpaly kamiony.

Komunikace jsou nyní sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Hrozí nebezpečí smyku. Sněžení by mělo přetrvávat i v nadcházejících hodinách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám