Hlavní obsah

Rodiče Aničky nabídli za pomoc při záchraně dcery 3,5 miliónu

– Praha • Aktualizováno

Rodiče devítileté Anny Janatkové nabídli odměnu ve výši 3,5 miliónu korun tomu, kdo zachrání a vrátí jim jejich dceru, nebo za spolehlivé informace vedoucí k člověku, který stojí za jejím zmizením. Řekl to v úterý dívčin otec Miloš Janatka. Důležité informace mají lidé sdělovat na telefonní číslo rodiny 733 678 531.

Článek

Rodiče v úvodu výzvy napsali, že policie dosud prověřila nebo ještě stále prověřuje na 1 200 poznatků.

„Jako rodiče nechceme jen čekat. Proto dáváme novou výzvu. Tomu, kdo zachrání a vrátí nám Aničku, vyplatíme odměnu 3,5 milionu Kč. Stejnou odměnu předáme tomu, kdo poskytne konkrétní a spolehlivé informace vedoucí k osobě, která stojí za zmizením naší Aničky,“ uvádějí Janatkovi.

Důležité informace mají volat na telefonní číslo rodiny Janatkových 733 678 531. Prosí přitom jen o nové a konkrétní informace. Senzibilové by se však podle výzvy měli spíše obracet na linku Policie ČR 158.

Jde o pečlivě připravovanou výzvu včetně zvolených slov nebo způsobu
mluvčí pražské policie Andrea Zoulová

Otec dívky v úterý ČTK řekl, že podání současné výzvy rodiče konzultovali s policií. "Jde o pečlivě připravovanou výzvu včetně zvolených slov nebo způsobu," řekla k aktuálnímu vyjádření rodiny Janatkových mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Upozornila, že příprava výzvy zabrala řadu dnů a policisté například i vzhledem ke zveřejnění telefonního čísla rodiny zvažovali všechna pro a proti.

Ta po Aničce neúspěšně pátrá již téměř měsíc, dívka se ztratila 13. října cestou ze školy. Janatka v minulosti nabídl případným únoscům za propuštění dívky stejnou částku, na jeho výzvu ale nikdo nezareagoval.

Pražská policie v souvislosti se zmizením dívky stíhá jedenačtyřicetiletého muže, kriminalisté jej koncem října obvinili z trestného činu zbavení osobní svobody. Muž je vyšetřován na svobodě, soud neakceptoval návrh na uvalení vazby. Podle dřívějších informací policistů se k činu nepřiznal, kriminalisté proti němu mají jen nepřímé důkazy.

Text výzvy rodičů devítileté Anny Janatkové z Prahy
Jsme rodiče zmizelé Aničky Janatkové a obracíme se touto cestou na nejširší veřejnost. Do dnešního dne policisté v rámci vyšetřování případu prověřili nebo ještě prověřují více než 1200 poznatků. Zatím ale žádný nevedl k záchraně Aničky.Jako rodiče nechceme jen čekat. Proto dáváme novou výzvu.Tomu, kdo zachrání a vrátí nám Aničku, vyplatíme odměnu 3,5 milionu Kč. Stejnou odměnu předáme tomu, kdo poskytne konkrétní a spolehlivé informace vedoucí k osobě, která stojí za zmizením naší Aničky.Důležité informace, prosím, volejte na telefonní číslo rodiny 733 678 531.Prosíme Vás o nové a zcela konkrétní informace a současně prosíme o pochopení všechny senzibilní osoby, odložte svá podání nebo je předávejte na linku 158.Děkujeme Vám.
Miroslava Janatková, Miloš Janatka
V Praze 9. 11. 2010
Zdroj: ČTK

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám