Hlavní obsah

Vlna atentátů v Pákistánu má dalších 16 obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Péšavár
Aktualizováno

Nejméně 16 lidí zahynulo a 54 dalších bylo v úterý zraněno při bombovém atentátu ve městě Kohát na severozápadě Pákistánu. Nálož v autě explodovala na náměstí před branami kasáren místního policejního štábu. Několik domů se zřítilo.

Článek

"Byla to obrovská exploze. Vytvořila velký sloup kouře," uvedl policejní představitel. "Bomba vybuchla v autě. Nyní vyšetřujeme, zda šlo o odstavený vůz nebo o sebevražedný atentát," dodal.

Zřítilo se několik budov. Poškozena byla i kasárna. Mezi zraněnými jsou i ženy a děti a také policisté.

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil, jde už ale o několikátý útok namířený proti policejní stanici na severozápadě Pákistánu. Představitelé Talibanu v Pákistánu ale nedávno oznámili, že útočí na pákistánské bezpečnostní síly v odvetu za útoky amerických bezpilotních letadel na předáky islamistických povstalců.

Je to již několikátý útok namířený proti policejní stanici na severozápadě Pákistánu. V pondělí si sebevražedný atentát v regionu vyžádal nejméně 14 mrtvých, z toho šest policistů a osm civilistů. Z 34 dalších zraněných bylo 20 policistů. [celá zpráva]

Kohat leží asi 50 kilometrů jižně od Péšaváru v oblasti, kde působí islámští radikálové  z pákistánského Tálibánu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám