Hlavní obsah

Jeden motocyklista bez přilby se zabil po nárazu do stromu, další při nárazu do sloupu

Právo, ČTK, Pavel Karban
Frýdek-Místek

Osudnou se stala noční jízda na motocyklu bez přilby pro devětatřicetiletého muže z Kozlovic na Frýdeckomístecku. Jen kousek od svého domu havaroval a po nárazu do stromu zemřel. Tragicky dopadla jízda na motorce bez přilby i pro Čecha u Popradu

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K havárii u Kozlovic došlo tři minuty po půlnoci ze soboty na neděli. „V pravotočivé zatáčce vyjel ze silnice a narazil do stromu,“ popsal tragickou nehodu frýdeckomístecký policejní mluvčí Ivan Žurovec.

Potvrdil, že muž jel na motorce bez přilby. „Pravděpodobnou příčinou nehody je, že muž nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a povaze vozovky,“ dodal.

Zda byl na vině i alkohol policisté zatím nevědí. Podle informací Práva je ale možné, že motorkář před jízdou něco vypil.

Český motorkář bez přílby se zabil u Popradu

Jízda na motorce bez přilby i řidičského průkazu měla tragický dopad pro mladého Čecha, který v obci Šuňava nedaleko Popradu v sobotu večer narazil do betonové obruby u silnice. Havárii nepřežil.

Mladík z Prahy projížděl obec na motorce Jawa 250. Na křižovatce vjel do protisměru. Předním kolem narazil do betonové obruby u jednoho rodinného domu a náraz ho vymrštil z motorky. "Jelikož neměl na hlavě ochrannou přilbu, utrpěl při nárazu na betonový sloup plotu rodinného domu otevřenou zlomeninu lebeční klenby s pohmožděním mozku," upřesnila mluvčí policie prešovského kraje Magdaléna Fečová. Policie bude zjišťovat, zda mladík před jízdou nepil alkohol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám