Hlavní obsah

Vít Bárta se oženil s Kateřinou Klasnovou

Aktualizováno

Budoucí ministr dopravy Vít Bárta si v sobotu odpoledne vzal svou přítelkyni a místopředsedkyni Sněmovny Kateřinu Klasnovou. Potvrdili to ve společném prohlášení.

Článek

"Oznamujeme, že dnes v sobotu 10.7.2010 v odpoledních hodinách jsme vstoupili do svazku manželského. Stalo se tak v okruhu rodiny a blízkých přátel na zámku Mcely. Svatební akt považujeme za přirozené vyústění našeho dlouholetého a šťastného vztahu," uvedl pár s tím, že novomanželka si ponechává příjmení Klasnová.

Foto: ČTK

Svatební fotografie politiků Kateřiny Klasnové a Víta Bárty

Svatba byla utajovaná do poslední chvíle a údajně o ní neměli tušení ani sněmovní kolegové páru ze strany Věci veřejné (VV).

Sňatek se uskutečnil po 14:00. Obřadu se zúčastnilo asi sto hostí, podle serveru Blesk nechyběl ani předseda VV Radek John.

Na počest zazněla novomanaželům kanonáda.

Foto: ČTK

Zámek Mcely

Ve Sněmovně je výjimkou, že by vztahy mezi politiky vyústily v partnerské. Jednou z nich byl vztah expremiéra Mirka Topolánka s bývalou místopředsedkyní Sněmovny Lucií Talmanovou (oba ODS), kteří se vzali v červnu.

Foto: ČTK

Svatební fotografie politiků Kateřiny Klasnové a Víta Bárty

Podobně se sblížili také bývalí poslanci Strany zelených - exministr životního prostředí Martin Bursík s Kateřinou Jacques, kteří se ale nevzali.

Oba zmíněné páry již mají své potomstvo.

Kateřina Klasnová (32) je zakládajícím členem strany Věci veřejné, která vznikla v roce 2001 v pražském regionu. Byla vůbec první zastupitelkou VV, a to na Praze 1, kde zasedla v řadách opozice. Kriticky vůči vedení radnice byly namířeny také články časopisu Pražan, jehož je šéfredaktorkou. Stejnou pozici zastává i v magazínu Věci veřejné. V posledních parlamentních volbách strana překvapivě získala 20 mandátů a Klasnová byla posléze zvolena do vedení Sněmovny.
Vít Bárta (36) stál dlouhou dobu v šedém pozadí strany Věci veřejné, až takřka na poslední chvíli se nechal zapsat na pražskou kandidátku VV. Jako šéf jedné z největších bezpečnostních agentur v zemi, ABL, budil podezření, že za celou stranou stojí zájmy právě jeho firmy. Ve volbách organizoval VV kampaň a straně přispěl několika milióny. V rámci koalice se nakonec vyjednavači dohodli na tom, že Bárta bude ministrem dopravy, ovšem za podmínky, že ABL nebude usilovat o tendry vypsané resorty ve správě VV a že se na ministerstvo vnitra nebudou nabírat žádní další lidé spojení s ABL.
Klasnová, ač v kampani do sněmovních voleb kromě Johna nejviditelnější tváří strany, nebyla po volbách příliš vidět. Zato Bárta, kolegy ve Sněmovně mnohdy označován za „majitele strany“, se stal členem vrcholných vyjednávačů, kteří domlouvali kompromisní znění koaliční smlouvy. Bárta připustil, že Klasnová se stáhla z centra pozornosti, aby nebudili dojem, že VV je jejich rodinný podnik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám