Hlavní obsah

Patnáctiletí kluci stříleli umělohmotnými projektily na vlak

– Valašské Klobouky

Čtyři kluci ve věku kolem patnácti let stříleli v sobotu odpoledne ve Valašských Kloboukách na Zlínsku airsoftovou zbraní s umělohmotnými projektily na projíždějící osobní vlak. Střely vagon zasáhly na sedmi místech.

Foto: Profimedia.cz

Airsoftové zbraně věrně imitují skutečné.

Článek

"Bylo velké štěstí, že se nikomu nic nestalo a že to zůstalo jen v plechu, " řekla krajská policejní mluvčí Jana Bartíková. Případ podle ní projedná jako přestupek městský úřad.

Střelbu nahlásili policii sami cestující. "Byli vyděšení, nevěděli, co se děje," popsala Bartíková. Dodala, že podobná událost se nejméně za několik posledních let ve Zlínském kraji nestala.

Airsoftové zbraně pracují na principu stlačeného vzduchu a vystřelují kuličky o průměru šest či osm milimetrů. Mohou být nabíjeny manuálně, elektricky nebo mohou střílet pomocí stlačeného plynu. Podle zákona je může vlastnit pouze osoba starší 18 let.

Levné airsoftové zbraně se často používají jako hračky, některé dražší modely jako tréninkové zbraně pro střelbu nebo při airsoftových hrách, které jsou podobné paintballu. Vzhledově jsou tyto zbraně obvykle replikami opravdových zbraní, často bývají používány i jako rekvizity ve filmech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám