Hlavní obsah

Microsoft začal nabízet ve Windows alternativní prohlížeče Internet Exploreru

Novinky, Miloslav Fišer

Softwarový gigant Microsoft začal prostřednictvím aktualizační služby Windows Update nabízet tuzemským uživatelům operačního systému Windows takzvaný ballot screen (hlasovací obrazovka). Jedná se o novou nabídku, která se uživatele zeptá, jaký internetový prohlížeč chce nainstalovat a používat.

Foto: Novinky

Ballot screen

Článek

Nabídka s výběrem preferovaného internetového prohlížeče se ve Windows Update skrývá pod aktualizací číslo KB976002 a jmenuje se Aktualizace společnosti Microsoft zajišťující obrazovku výběru prohlížeče pro uživatele systému Windows XP v regionu EEA.

V pátek odpoledne nebyl ballot screen dostupný prostřednictvím Windows Update v operačním systému Windows 7. Stahovat jej však mohli uživatelé Vist a XPček.

Foto: Novinky

Instalace aktualizace s ballot screenem. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte.

Výběr internetového prohlížeče bude probíhat v prostředí jednoduchého okna, ve kterém bude umístěno celkem dvanáct internetových prohlížečů. U každého z nich je navíc uveden přesný popis jeho funkcí, což by mělo uživateli výběr usnadnit.

Aby nebyl žádný z prohlížečů upřednostněn, jejich pořadí v nabídce se generuje zcela náhodně. V nabídce samozřejmě nechybí známé prohlížeče, jako je Internet Explorer, Firefox, nebo Opera.

Ballot screen obsahuje i méně známé prohlížeče

Umístěny jsou v nabídce ale také méně známé prohlížeče, jako je FlashPeak SlimBrowser, Maxthon, Sleipnir, K-Meleon, Flock, Avant Browser nebo GreenBrowser. Jak funguje ballot screen pro výběr internetového prohlížeče, si můžete vyzkoušet ZDE.

Ballot screen je reakcí Microsoftu na vyšetřování Evropské komise. Ta měla loni rozhodnout, jestli softwarový gigant neporušuje již od roku 1996 pravidla hospodářské soutěže, když operační systémy Windows automaticky dodává s nainstalovaným internetovým prohlížečem Internet Explorer.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám