Hlavní obsah

Microsoft začal do Windows automaticky instalovat Internet Explorer 8

Novinky, Miloslav Fišer

Nejnovější internetový prohlížeč Internet Explorer 8 se podle plánu Microsoftu začne šířit do počítačů ve třetím týdnu měsíce dubna. Postarat by se o to měly automatické aktualizace Windows Update. Nová verze přeinstaluje stávající sedmou, která je v současnosti nejpoužívanějším internetovým prohlížečem na světě.

Článek

Pomocí automatických aktualizací se bude Internet Explorer 8 šířit postupně během několika následujících týdnů. Starší šestá a sedmá verze prohlížeče bude automaticky nahrazena v operačních systémech Windows XP, Vista a Server 2003 i 2008.

Pokud si budete chtít z nějakého důvodu v počítači ponechat starší Explorer, nemusíte se automatické aktualizace obávat.

Před instalací vás Windows totiž vyzvou k potvrzení instalace nového prohlížeče. Bezpečnostní odborníci nicméně tuto možnost rozhodně nedoporučují, neboť osmá verze Exploreru s sebou přináší důležité bezpečnostní vylepšení.

Automaticky stahovat finální verzi nového prohlížeče mohli již před dvěma týdny uživatelé, kteří si již dříve nainstalovali zkušební verzi Internet Exploreru 8.

Pokud se vám ale nechce na automatickou aktualizaci čekat, můžete si nejnovější Internet Explorer stáhnout v českém jazyce pomocí následujících odkazů:

Na trhu je několik internetových prohlížečů, nejpoužívanější je ale Internet Explorer 7 a konkurenční produkt Firefox 3.5 od společnosti Mozilla.

Uživatelé se stále častěji také přiklání k alternativnímu internetovému prohlížeči Opera 9.5. Automatická instalace Internet Exploreru 8 by ale podle očekávání Microsoftu měla s oblíbeností jednotlivých prohlížečů pořádně zamávat.

U nových Windows půjde vypnout Internet Explorer

Americký softwarový gigant umožní u nejnovějšího operačního systému Windows 7 vypnout pomocí jednoduchého programu webový prohlížeč Internet Explorer (IE). Kromě něj by měly jít vypnout i další programy, které jsou nedílnou součástí operačního systému Windows. Odborníci ale varují, že vypnout půjdou také důležité součásti operačního sytému, bez kterých nemusí systém Windows správně pracovat. Redmondský softwarový gigant Microsoft tak reaguje na obvinění Evropské komise z porušování pravidel hospodářské soutěže. Více se dozvíte ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám