Hlavní obsah

ODS útočí na Paroubka na předvolebních billboardech

Občanští demokraté vsadili před volbami do Evropského parlamentu na negativní kampaň, během níž se ODS pod taktovkou lídra kandidátky Jana Zahradila pouští do svého úhlavního rivala ČSSD. Zahradil ve středu představil billboard s Jiřím Paroubkem. Podle sociální demokracie si ODS dělá reklamu na svou "aroganci a hloupost".

Článek

"Evropa nebo Česko, kašlu na to všecko. Váš Jiří Paroubek," stojí na billboardu, který novinářům představil lídr kandidátky ODS do eurovoleb Jan Zahradil.

Podle vedoucího marketingu ČSSD Petra Dimuna to není poprvé, kdy ODS reaguje zesměšňováním. ČSSD prý zahájila předvolební kampaň už koncem minulého roku, když veřejnosti představila protikrizové návrhy. "Reakcí ODS byl výsměch a zlehčování dopadů světové hospodářské krize na ČR," uvedl Dimun.  

Podle Zahradila tak ODS reaguje na kampaň, kterou ČSSD tento týden zahájila v tisku a na billboardech. Sociální demokracie podle jeho slov cynicky parazituje na ostudě, kterou sama způsobila, když prosadila vyslovení nedůvěry vládě uprostřed jejího předsednictví Evropské unie. Billboardů podle jeho slov budou řádově stovky a schválila je volební komise strany i samotný předseda Mirek Topolánek.

ODS se současně rozhodla o několik dní odložit začátek programové části volební kampaně, a to do doby, kdy už nebude pozornost voličů strhávat řešení vládní krize způsobené ČSSD, uvedl Zahradil.

Zahradil také představil novinářům další videoklip z Evropského parlamentu. Klip ukazuje prázdné poslanecké lavice a vystoupení na plénu, která doprovází nezájem. "O podstatných věcech se jedná v kuloárech", podotkl. Různé žebříčky počtu vystoupení v EP jsou proto podle něj spíše statistikou zmarněného času.

Kampaň na YouTube

ODS umístila svůj klip opět na server YouTube, na kterém již dříve uveřejnila několik jiných příspěvků. Asi největší pozornost vyvolal klip s názvem Zrada. Přirovnával vyslovení nedůvěry vládě Mirka Topolánka k mnichovskému diktátu ze září 1938, převzetí vlády komunisty v únoru 1948 a invazi vojsk Varšavské smlouvy v srpnu 1968.

Vystupoval v něm i senátor Tomáš Töpfer (ODS), který se ale od této videonahrávky později distancoval. "V jaké souvislosti se to objeví, jsem opravdu netušil, a že to je takovýto trapný a hloupý videoklip, jsem opravdu nevěděl," řekl Töpfer deníku Právo. Stranická centrála ho prý pouze oslovila s tím, že má na kameru jednou větou komentovat pád vlády.

YouTube k propagaci svých názorů využívají nejen občanští demokraté, ale i ČSSD. Dimun v reakci na dnešní Zahradilova vyjádření poslal médiím odkaz na video, kde současný ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas (ODS) v diskusním pořadu Václava Moravce před minulými parlamentními volbami říká, že ODS neplánuje zavést zdravotnické poplatky. Podle ČSSD jde o důkaz, že ODS lže, protože po volbách poplatky zavedla. Přes YouTube s voliči komunikují i někteří lidovečtí politici.

Reklama

Výběr článků

Načítám