Hlavní obsah

Mladík zneužíval nezletilou sestru a udělal jí dítě, dostal šest let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vrchní soud v Praze v úterý uložil v odvolacím řízení Martinovi Ledvinovi z Rudníka na Trutnovsku trest ve výši šest let. O rok nižší verdikt vynesl loni královehradecký krajský soud. Tresty muži soudy vyměřily za zneužívání nezletilé dívky.

Foto: ČTK

Martin Ledvina (vlevo) několik let zneužíval nezletilou dívku.

Článek

Letos šestnáctiletou nevlastní sestru Ledvina zneužíval podle obžaloby několik let od roku 2002. Nebyla dostatečně vyspělá a nechápala tak protiprávnost jeho chování a nebyla ani schopná se mu bránit. Vše vnímala jen jako hru.

Podle loňského rozsudku krajského soudu Ledvina dívku opakovaně přiměl, aby se svlékla nebo ji vysvlékl sám. Pak mu musela rukama třít jeho pohlavní úd, on ji osahával na prsou a přirození. Neúspěšně se opakovaně pokoušel o soulož zepředu i zezadu.

Později začal dívce pouštět porno a zkoušel na ní různé praktiky. Třikrát se mu pak podařilo soulož vykonat, dívka ve svých třinácti letech otěhotněla a narodil se jí syn. Znalci zjistili, že dívka trpěla posttraumatickou stresovou poruchu. Pokusila se o sebevraždu a její psychické problémy trvají.

Soudci potrestali Ledvinu stejným trestem v minulosti vícekrát, odvolací soud však předchozí rozsudky vždy zrušil. Úterní rozsudek je pravomocný, je možné proti němu podat pouze dovolání u Nejvyššího soudu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám