Hlavní obsah

Brána jazyků otevřená pro pracovníky ve školství Královéhradeckého kraje

Novinky, Helena Odstrčilová, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Grantový projekt Brána jazyků otevřená zaměřený na rozvoj jazykových kompetencí, který nabízí pracovníkům základních a středních škol i školských zařízení Královéhradeckého kraje bezplatné jazykové vzdělávání, se setkal s velkým zájmem.

Článek

Ze škol z celého kraje shromáždilo hradecké krajské pracoviště Národního institutu pro další vzdělávání (NIDV) přibližně 700 přihlášek, do kurzů však mohlo být přijato maximálně 600 účastníků. Ve 30 kurzech jazykového modulu mohou zájemci až do března 2011 studovat angličtinu nejen v Hradci Králové, ale také v Jičíně, Novém Bydžově, Hořicích, Dvoře Králové, Kostelci nad Orlicí, Náchodě, Novém Městě nad Metují, Trutnově  a Vrchlabí. V Hradci Králové navíc i francouzštinu, němčinu a španělštinu.

Všichni účastníci tak mají možnost zvýšit si své jazykové kompetence podle Evropského referenčního rámce pro jazyky a tím zvýšit i své uplatnění na trhu práce.

Národní institut pro další vzdělávání (NIDV) připravuje a nabízí přednášky, kurzy a semináře pro další vzdělávání učitelů. Oproti jiným organizacím zabývajícím se podobnou činností má NIDV výhodu celostátní působnosti a velmi široké lektorské základny. Proto se věnuje především těm tématům ve vzdělávání učitelů, která je třeba řešit pružně a v celostátním měřítku.

V současné době priority NIDV tvoří mimo jiné vzdělávání týkající se kurikulární reformy, vzdělávání školského managementu či vzdělávání v jazycích, jehož potřeba souvisí se zvyšujícími se nároky na jazykovou vybavenost učitelů. Více informací o NIDV i projektu Brána jazyků otevřená naleznete na stránkách institutu (www.nidv.cz).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám