Hlavní obsah

Uprchlý pták nandu terorizoval vesnici a nakopal veterináře

– LONDÝN
Novinky, jky

Dvoumetrový pták Charlie uprchl z drůbeží farmy v hrabství Worcestershire ve Velké Británii a neuvěřitelných sedm hodin terorizoval vesničany, kteří se ho marně snažili zadržet. Nandu je příbuzný pštrosa a přestože také nelétá, tak je takřka nemožné ho zpacifikovat, když se rozčílí. Během půldenního šílenství se doslova probíjel zahradami a zaútočil i na veterináře.

Foto: Profimedia.cz

Pták nandu je příbuzný pštrosů.

Článek

"Bylo to dobrodružné, když jsme si uvědomili, že nám Charlie zmizel, tak jsme se vydali sledovat jeho stopy ve sněhu," řekl 38letý majitel farmy Sharoun Gould. Stopu naštěstí neztratili, a tak skupinka pronásledovatelů došla až do sousední vesnice Pershore vzdálené pět kilometrů.

Pták na útěku však doslova šílel, přeskakoval nízké ploty zahrad a ohrožoval obyvatele vesnice, kteří se ho pokoušeli zadržet. Po svém běsnění si pak začal spokojeně vytrhávat peří.

Nezkrotného opeřence se nakonec i přes jeho odpor podařilo zpacifikovat, když na něho vesničané naházeli ručníky a prostěradla. I tak se mu ale povedl finální útok, veterináře kopnul přímo do hlavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám