Hlavní obsah

Dívka šla na potrat, porodila živé dítě, skončilo mezi odpadem

TAMPA

Na Floridě zakázaly úřady vykonávat porodnickou a gynekologickou praxi Pierru Jean-Jacuesovi Reneliquemu. Důvodem je případ dívky, která na jeho klinice chtěla podstoupit potrat a namísto toho porodila dítě, které pak zaměstnanci podle jejích slov zabili tak, že ho dali do plastikového pytle, který skončil mezi odpadem.

Foto: Profimedia.cz

Plod byl ve 23. týdnu.

Článek

Renelique u porodu nebyl, ale lékařská komise ho shledala vinným z falšování záznamů a nedbalosti, když nechal provést zákrok nekvalifikované zaměstnance. Kriminalisté případ stále vyšetřují, takže prokuratura ještě nevznesla žádná obvinění.

Matka dítěte, tehdy 18letá Sycloria Williamsová, byla v 23 týdnu těhotenství, když se v roce 2006 ocitla na klinice Hialeah kvůli potratu, který měl provést Renelique. Na toho prý musela několik hodin čekat a mezitím porodila. Jeden z vlastníků kliniky Belkis Gonzalez pak údajně dítě vhodil do pytle a toho se zbavil. Policie našla rozkládající se tělo novorozence o týden později.

Williamsová v lednu zažalovala kliniku, Reneliqea i další zaměstnance.

Renelique před lékařskou komisí uvedl, že Williamsovou viděl den před plánovaným zákrokem. Dal jí lék na roztažení porodních cest a řekl jí, ať přijde nazítří ráno. Když prý byl na druhý den na cestě ke klinicie, zavolali ho k jinému naléhavému případu. Po příjezdu na kliniku zjistil, že Williamsová krvácí, nikdo mu ale údajně neřekl, že dívka porodila. Dozvěděl se to, až zjistil, že chybí plod.

Související témata:

Výběr článků

Načítám