Hlavní obsah

V ruském domově uhořely desítky seniorů

MOSKVA
Aktualizováno

Nejméně dvě desítky mrtvých si vyžádal požár, který v sobotu vypukl v domově důchodců v republice Komi na severu Ruska. Přesná bilance neštěstí není známa. Hasiči dosud potvrdili 23 úmrtí.

Článek

Stále není jasné, kolik osob vlastně v zařízení přebývalo. Podle nepotvrzených odhadů se v domově pro důchodce provozovaném ve vsi Podjolsk, která leží asi tisíc kilometrů severovýchodně od Moskvy, mohlo nacházet až 60 osob. Jak oznámil mluvčí regionální vlády Konstantin Bobrov, hasičům se podařilo z plamenů zachránit pouze tři osoby a dalších 23 lidí zahynulo. 

Ruský prezident Dmitrij Medveděv nařídil generálnímu prokurátorovi a ministrovi pro mimořádné situace tragédii pečlivě vyšetřit. Šéf republiky Vladimir Torlopov vytvořil zvláštní komisi a na místo vyjeli gubernátorovi náměstci. Vyšetřovat se chystají také kriminalisté, jakmile požár bude uhašen.

Podle mluvčího regionálního střediska ministerstva pro mimořádné situace Grigorije Gorbunova požár v domově pro přestárlé vypukl přibližně v 16:20 SEČ, ale nahlášen byl příliš pozdě. "Než hasiči dorazili na místo, v plamenech už byla větší část zařízení," řekl. Nyní se pokračuje v pátrání po nezvěstných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám