Hlavní obsah

Zlín rozhodl o konečném složení finalistek Miss Academia

Novinky, Scio
ZLÍN

13. ročník soutěže MISS ACADEMIA ČR již zná kompletní sestavu deseti finalistek. O složení soutěžících pro finálový večer rozhodla castingová kola v Praze a ve Zlíně.

Článek

Druhý casting proběhl v pátek 23. ledna ve Zlíně. Na soutěžící čekaly stejné podmínky jako před týdnem v Praze. "Kritéria zůstala i tentokrát samozřejmě stejná. Zájemkyně musela uspět ve vědomostně-inteligenčním testu, který tvoří 60 procent celkového bodového ohodnocení, poté dobře zvládnout rozhovor s porotou v černých šatech i promenádu v plavkách," řekla jedna z hlavních manažerek studentského projektu Eva Bouchalová.

Porotě i tentokrát předsedal viceprezident soutěže docent Vojtěch Křesálek, nechyběl ani senior konzultant Jan Mizera a manažerka projektu Sandra Čermáková. Naopak novou tváří v řadách porotců byl choreograf Radek Felcman, kancléřka Univerzity Tomáše Bati Andrea Kadlčíková, Petr Podlešák, zástupce vedoucího pedagoga projektu a finalistka soutěže Česká Miss 2008 Šárka Frýbortová.

Finalistky nyní čeká soustředění

Do semifinálového výběru se ve Zlíně probojovalo deset dívek. Po vyhlášení semifinálových výsledků však již organizátoři ihned sestavili podle konečného nejvyššího počtu bodů i závěrečnou desítku finalistek, která bude 1. dubna v Městském divadle Zlín bojovat o titul MISS ACADEMIA ČR 2009.

Z pražského předkola, které proběhlo minulý týden v prostorách hotelu Hilton, se může z postupu těšit Kamila Houfová ze Západočeské univerzity v Plzni, Jana Marečková z Univerzity Karlovy, Tereza Kučerová z České zemědělské univerzity v Praze, Alena Zdvihalová z Vysoké školy finanční a správní, Alena Vejnarová z Vysoké školy ekonomické v Praze a Olga Píšová z Jihočeské univerzity. Ze Zlína se nakonec postupu dočkala čtveřice ve složení Šárka Cojocarová, Lucie Hubaczová, Barbora Mičková a Hana Zatloukalová.

Finalistky absolvují již za čtrnáct dní jedno z prvních soustředění. Nejprve je čeká natáčení medailonků, zkoušení modelů šatů a focení. "Všechny materiály musí být připraveny v takovémto časovém předstihu, abychom mohli finalistky do 16. února, kdy začne volba MISS ACADEMIA ČR 2009 ON-LINE, představit široké veřejnosti," sdělila Eva Bouchalová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám