Hlavní obsah

Agentura Reuters vyfotila text Topolánkovy SMS

BUDAPEŠŤ

Agentura Reuters zveřejnila fotografii, jak český premiér Mirek Topolánek čte SMS zprávu. Její text jasně čitelný. Je sice nevinný, ale co kdyby nebyl? Naši politici už několikrát nechtěně odhalili soukromou komunikaci s politickým obsahem.

Foto: Karoly Arvai , Reuters

SMS na Topolánkově mobilu

Článek

Bezpečnostní opatření v České republice nebrání nejvyšším představitelů, v používání mobilů, jako ve Spojených státech, kde se až Barack Obama stává prvním prezidentem země s mobilem.

Na displeji je jasně patrné, že zpráva z 9:47:59 od náměstka ministra zahraničích věcí Tomáše Pojara: „Mirku, včera jsem byl u Jirky Weigla kvůli velvyslancům a zároveň mi potvrdil, že jsi se s VK bavil  v pátek opět o summitu s Ruskem a že jste si potvrdili, že tam..."

Topolánka agentura vyfotila, když byl v Budapešti na summitu k plynovodu Nabucco. Topolánek tam uvedl, že nebude-li EU energetické suroviny odebírat z různých zdrojů, bude její svoboda a nezávislost ohrožena. Rusku přitom vzkázal, že projekt Nabucco není namířen proti němu.

Postěžoval si, že velké země EU nemají zájem o projekt, nejsou odkázány jen na plyn z Ruska, jako země střední a východní Evropy. Navíc jej ohrožuje ruský projekt Southstream i nebezpečí, že plyn do něj nebude dodávat Turkmenistán.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám