Hlavní obsah

VIDEO: Jedenáctiletý mexický toreador zabil šest býků a překonal rekord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MÉRIDA

Nejmladším toreadorem na světě, který v sobotu během jediného zápasu skolil šest býků, je teprve jedenáctiletý Mexičan Michelito Lagravere Peniche. Za koridu, kterou v jeho podání sledovalo v Méridě na 3500 diváků, bude možná zapsán i do Guinnessovy knihy rekordů, uvedla stanice BBC.

Článek

"Jsem šťastný, že jsem dosáhl tohoto skvělého vítězství," řekl Michelito, když opouštěl arénu.

Kontroverzní zápas se ale málem vůbec nekonal a úřady jej povolily až na poslední chvíli, navzdory tlaku ochránců dětských práv a odpůrců býčích zápasů. Starosta Méridy nejprve zápas zakázal s tím, že pro mladší 18 let je nelegální účastnit se tak riskantních veřejných vystoupení. Státní zástupce ale nakonec na žádost Micheliteho otce, který byl také toreadorem, zákaz jen několik hodin před začátkem zápasu zrušil.

První tele zabil v šesti

Michelito do arény vstoupil poprvé, když mu byli čtyři a první tele zabil o dva roky později. Od té doby se utkal s desítkami zvířat na celém světě a dnes je mezinárodní hvězdou. Cesta mladého toreadora ke slávě se však neobešla bez kontroverzí. Loni se proti jeho účasti na býčích zápasech ve Francii zvedla vlna kritiky a v několika městech mu bylo zakázáno zvířata zabít. Malý toreador ale kritice čelí velmi vzdorovitě.

"Odpůrci býčích zápasů nemají strkat nos do věcí, které nemají rádi," míní Michelito. "Nikdo je nenutí, aby se dívali na býčí zápasy. Je to stejné jako kdybych klukovi, který jezdí motokros, řekl, aby to nedělal, že je to otravné," dodal chlapec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám