Hlavní obsah

Podmínečně propuštěný pedofil z Domažlicka znovu zneužil školačku

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOMAŽLICE

Už jednou trestaný Jaroslav Fictum je podezřelý ze znásilnění jedenáctileté dívky. Právě kvůli sexu s nezletilými školačkami nastoupil třiapadesátiletý číšník z Holýšova na Domažlicku před čtyřmi lety do vězení. Po dvou letech se mu však podařilo přesvědčit soudce, že se malých dívek už ani nedotkne a byl podmínečně propuštěn. Od úterý je však opět v policejní cele.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

Ještě jako Jaroslav Fictum dostal v dubnu 2004 pětiletý trest za pohlavní zneužívání školaček. Po podmínečném propuštění z výkonu trestu si změnil jméno.

Článek

Vášeň byla opět silnější než právní zábrany. Je podezřelý ze znásilnění jedenáctileté dívky. „Požadoval po ni orální sex. Mělo k tomu dojít v autě a v jeho bytě ,“ řekl policista informovaný o případu.  

Když kriminalisté zvrhlíka zatýkali, byl na mol opilý. „Museli ho nechat vystřízlivět na záchytce,“ řekl zdroj. Později mu sdělili obvinění z trestného činu znásilnění, za což mu hrozí až 12 let vězení. Navíc je velmi pravděpodobné, že si odsedí i zbytek trestu, který mu soud podmínečně prominul.

„Podali jsme návrh na jeho vzetí do vazby,“ potvrdila Právu náměstkyně krajské státní zástupkyně Dagmar Lindenthalová. Pokud skončí opět za mřížemi, tak už ne jako Fictum. Podle informací Práva si totiž nechal změnit  jméno.

Vybral si osm "žákyň"

Pětiletý trest dostal Fictum za pohlavní zneužívání a ohrožování mravní výchovy mládeže. Podle spisu postupně zasvětil do sexu osm dívek, kterým ještě nebylo patnáct let. První z nich v roce 2001 donutil nastoupit do auta a odvezl ji do opuštěného skladu, kde se nechal orálně uspokojit.

S podobnými praktikami pak obtěžoval zbývající dívky. Dával jim za to peníze, kupoval cigarety a další drobné dárky. V jeho bytě dívky zůstávaly i v době školy.

Fictum u soudu přiznal sex pouze s jednou z dívkou. „Měl jsem s ní pravidelný pohlavní styk,“ připustil. Výpovědi ostatních školaček označil za lež s úmyslem mu uškodit.

Kvůli zneužívání nebyl trestán poprvé

„Muž byl chomutovským soudem v roce 2006 podmínečně propuštěn z výkonu trestu na zkušební dobu čtyř let s nařízeným dohledem probační a mediační služby. Státní zástupce souhlasil a vzdal se práva stížnosti,“ uvedla mluvčí plzeňského krajského soudu Alexandra Vaňková.   

Fictum si za sexuálně motivovaný zločin odseděl trest v kriminále už i v osmdesátých letech. Přesto není podle posudku psychologů a sexuologů vysloveně nebezpečný. Proto také pro něj nenavrhli ochrannou sexuologickou léčbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám