Hlavní obsah

Tříletý Adolf Hitler byl rodičům odebrán z péče

Novinky, jky
NEW JERSEY

Před měsícem obletěla svět informace, že v New Jersey žije podivný pár, který dává svým dětem jména související s nacismem. Vše vyšlo navenek, když si stěžovali médiím, že tamější obchod odmítá připravit narozeninový dort pro jejich syna, který nese jméno diktátora Adolfa Hitlera. Medializace ovšem způsobila jen to, že si na rodiče došlápla sociální péče a všechny tři děti jim odebrala.

Článek

Tříletého Adolfa Hitlera Campbella a jeho sestry – roční JoyceLynn Arian Nation (JoyceLynn Árijský Národ) a osmiměsíční Honszlynn Hinler Jeannie vzali sociální pracovníci do své péče z veřejně nespecifikovaných důvodů.

Rodina se stala veřejně známou poté, co si stěžovala na obchod, jehož zaměstnanci považovali jméno jejich syna za propagaci nacismu a odmítli jeho jméno napsat sladkým krémem na dort.

"Vzhledem k ochraně soukromí dětí nebudeme specifikovat, čím se rodiče provinili, pouze můžeme říci, že nebyly rodičům odebrány kvůli svým jménům," informovala mluvčí tamější sociální péče.

Při odebírání dětí asistovala i policie

"Mohu vám říci jen to, že když se do něčeho podobně vložíme, tak musí být důvodné podezření ze zneužívání či zanedbání dětí. Potomky můžeme odebrat jen v moment, kdy jim hrozí bezprostřední riziko. Nikdy bychom neodebrali dítě jen kvůli tomu, jak se jmenuje," dodala mluvčí sociální péče.

Celý proces odebírání dětí sledovala i tamější policie, která dohlížela na bezpečí sociálních pracovníků a na to, aby celá nepříjemná událost proběhla bez potíží. Mluvčí policie uvedl, že rodiče dětí nebyli v momentu odebírání dětí obviněni z žádného trestného činu. Policie prý dosud na rodinu nedostala žádné přímé stížnosti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám