Hlavní obsah

Expolicista Čermák po kauze s Kateřinou Jacques marně hledá práci

Novinky, pno

Bývalý policista Tomáš Čermák, jehož jméno se do povědomí veřejnosti dostalo v souvislosti s potyčkou s nynější poslankyní Strany zelených Kateřiny Jacques, už měsíce marně hledá práci. Kvůli svému zdravotnímu stavu prý nemůže pracovat déle než čtyři hodiny denně. Přitom by se ale rád vrátil k policii.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Bývalý policista Tomáš Čermák.

Článek

Za jeho současným zdravotním stavem, kvůli kterému je v invalidním důchodu, podle něj stojí zranění, které mu při oné známé prvomájové demonstraci způsobil Petr Slunéčko. Kopnutím způsobil Čermákovi tříštivou zlomeninu obratle. Chováním Slunéčka se nyní zabývá soud, může mu hrozit až pětileté vězení.

Pracovně limitující zranění

Právě současný špatný zdravotní stav je hlavním problémem, který brání Čermákovi najít slušnou práci. "Vydržím pracovat od dvou do čtyř hodin, déle určitě ne, pak už to pro bolest nejde,“ řekl Čermák Novinkám s tím, že když uvede své problémy, zaměstnavatelé couvnou, že takové místo nemají.

Sám Čermák by se v případě zlepšení svého zdravotního stavu rád vrátil k policii. "Určitě bych mohl pracovat například na operačním středisku, v úvahu by přišla i nějaká nižší řídící pozice, klidně bych si kvůli tomu doplnil vzdělání,“ řekl Čermák. V návratu do ozbrojeného sboru mu ale nyní brání hlavně zdravotní stav.

V oboru je problém najít práci

Zkoušel hledat práci ve svém oboru, ale i s ohledem na současnou krizi a propouštění je to problém. "Lidi z kancelářských profesí se nyní spíš propouští a fyzicky já bohužel nyní, kvůli zdraví, pracovat nemohu,“ doplnil Čermák.

Sám nyní neví, co bude. Je doma v invalidním důchodu. Podle svých slov ale bude mít jeho zranění trvalé následky. Sám si není jist svou budoucností. "Má kauza stále není uzavřena, další kroky podnikám prostřednictvím právního zástupce,“ uzavřel.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám