Hlavní obsah

Americký finančník chtěl fingovat svou smrt při havárii letadla

Novinky, The Guardian, The New York Times
CHILDERSBURG

Finančník Marcus Schrenker z amerického státu Indiana neunesl tlak vyšetřovatelů, kteří se zabývali jeho finančními machinacemi. Rozhodl se, že nafinguje svou smrt během havárie letadla. Plán se ale nevyvedl podle jeho představ.

Článek

Osmatřicetiletý Schrenker se dostal do tíživé situace. Kromě toho, že musel po rozhodnutí soudu zaplatit 500 000 dolarů a úřady jeho firmu vyšetřovaly kvůli zpronevěře, požádala jeho žena o rozvod. Schrenker se poté rozhodl, že všemu unikne tím, začne nový život a pro svět zemře.

V neděli vzlétl ve svém letadle Piper PA-46 z letiště v Andersonu v Indianě a zamířil na Floridu. Během letu ale vyslal nouzové volání, že jeho stroj se dostal do turbulence a má poškozené čelní sklo. Letadlo však bylo ve skutečnosti v pořádku. Muž z něj vyskočil padákem a letoun nechal spadnout do bažiny.

Stroj se ihned po hlášení vydaly hledat vojenské letouny a "zastihly“ ho ještě ve vzduchu. Kokpit byl prázdný a letadlo bylo nastaveno na autopilota. Před zraky pilotů armádního letounu se zřítilo do bažiny.

Nehodu v kánoi oznámil s leteckými brýlemi

Schrenker se druhý den objevil na policii ve státě Alabama, byl od kolen dolů mokrý a tvrdil, že měl nehodu na kánoi. "V ruce držel brýle, které vypadaly jako letecké," popsal jeden z policistů.

Policisté si zkontrolovali jeho doklady a zajistili mu ubytování. Poté, co se dozvěděli o podivné havárii letadla, jeli za mužem do hotelu, pokoj byl ale prázdný.

Údajně utekl do lesa a od té doby ho nikdo neviděl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám