Hlavní obsah

Stovky domácností v Litvínově zůstaly bez tepla a teplé vody

LITVÍNOV

Stovky domácností v severočeském sedmadvacetitisícovém Litvínově zůstaly ve středu dopoledne bez tepla a teplé vody. Důvodem je nutná oprava na odvzdušňovacím ventilu na hlavním horkovodním napáječi.

Foto: Konstantin Chernichkin, Reuters

Článek

„Úplné obnovení dodávek se předpokládá kolem páté hodiny odpoledne,“ řekla mluvčí komořanské teplárny United Energy Kateřina Táborská.

"Manipulace začaly v devět hodin, oproti původnímu předpokladu však příprava horkovodu trvala déle. Důvodem bylo pomalé chladnutí potrubí, které je v zimních měsících zásobováno vodou o teplotě 130 stupňů Celsia. Práce na samotné opravě pracovníci zahájili krátce po poledni," uvedla Táborská.

O odstávce tepla firma podle ní odběratele informovala telefonicky. Na bezplatné zelené lince 800 099 099 jsou pravidelně aktualizovány i informace o průběhu oprav.

Komořanský zdroj s kombinovanou výrobou elektřiny a tepla má celkový instalovaný výkon 239 MW. Zásobuje teplem více než 34 tisíc domácností v Mostě a Litvínově a řadu nebytových prostor, průmyslových podniků, zdravotnická zařízení či školy.

Reklama

Výběr článků

Načítám