Hlavní obsah

Vraždící Santa chtěl kromě své exmanželky zabít i vlastní matku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Bruce Jeffrey Pardo, který na Štědrý den v převleku Santa Clause postřílel v Los Angeles devět lidí z rodiny své exmanželky, měl v plánu zabít ještě další osoby. Byli mezi nimi i právník jeho bývalé ženy a dokonce jeho vlastní matka. Vyplynulo to z vyšetřování případu.

Foto: HO, Reuters

Bruce Jeffrey Pardo zabil nejméně osm lidí a poté spáchal sebevraždu.

Článek

Policie uvedla, že Pardo měl podrobný plán akce a masakr v domě rodičů jeho bývalé ženy Sylvie měl být jen jednou z jeho částí.

Podle policie chtěl zabít i svou matku, protože nadržovala snaše. Jeho matka se dokonce měla zúčastnit vánočního večírku v domě bývalé snachy, ale nepřišla na něj protože byla nemocná. Pardo měl v plánu spáchat podobný útok i v domě obhájce své bývalé ženy Scotta Norda.

Celý plán však neuskutečnil, několik hodin po útoku v domě své bývalé ženy se zastřelil v domě svého bratra. Důvodem mohlo být, že při útoku utrpěl vážné popáleniny rukou.

Masakr na večírku

Pardo v kostýmu Santa Clause přijel k domu své bývalé ženy v 23:30. Otevřít mu přišla osmiletá dívka, kterou okamžitě střelil do obličeje, ale nezabil ji. Pak začal střílet po hostech. Zabil svou bývalou ženu, oba její rodiče, její sestru, dvě její bratry s manželkami a neteř. Dům pak polil hořlavinou, kterou si přinesl v kanystru, a zapálil ho. Při požáru utrpěl popáleniny rukou. I to mohl být důvod, proč nerealizoval celý plán.

Policisté se domnívají že chtěl zabíjet i v domě právníka Scotta Norda. Mají pro to nepřímé důkazy. V Pardově bytě našli stejný kanystr, jaký použil v při útoku v domě své exmanželky, a hlavně - před právníkův dům si muž také postavil únikové vozidlo. V jeho bytě také našli několik dalších zbraní se speciální municí, jakou si nelze legálně v USA koupit.

Pardo měl plán promyšlený do detailů. I před domem své bývalé ženy měl únikové vozidlo, ve kterém byla časovaná nálož, aby ho po úniku zničila. Navíc si koupil letenku na americký středozápad, aby zmátl pátrání. Měl doma i hotovost ve výši 10 000 dolarů.

I jediný útok však měl tragické následky. Deset dětí osiřelo zcela a ze tří jsou polosirotci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám