Hlavní obsah

Muž zabil na Zlínsku bratra i švagrovou

Právo, Jiří Růžička
ZLÍN

Případ dvojnásobné vraždy, která otřásla vánočními svátky klidu a pokoje na Zlínsku, vyřešili bleskově kriminalisté ze Zlína a Brna. Nakonec se ukázalo, že manželský pár připravil z Napajedel o život příbuzný, který vraždu oznámil.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Policie případ vyřešila.

Článek

„Ve čtvrtek 25. prosince krátce po 19. hodině jednačtyřicetiletý muž kontaktoval Policii ČR ve Zlíně, že po otevření rodinného domku, které provedli hasiči, nalezl v tratolišti krve svého bratra mrtvého. Uvedl, že v domku bydlí se svým bratrem a jeho ženou a tu nemůže nalézt,“  řekla v pátek Právu mluvčí jihomoravské policejní správy Soňa Svobodová.

Kriminalisté ihned vyrazili na místo činu, zahájili pátrání po švagrové oznamovatele a provedli ohledání místa nálezu mrtvého majitele domku, dodal mluvčí. Intenzívní pátrání ještě ve večerních hodinách doprovodilo nařízení soudní pitvy mrtvoly muže. Ukázalo se, že byl udušen. Do půlnoci experti zkoumali každý detail v místě činu, včetně množství krevních stop.

„V pátek pokračovalo pátrání po jednapadesátileté ženě. Její tělo bylo nalezeno v septiku přiklopené víkem, a to se zjevnými známkami násilí. Předběžně byla jako příčina smrti vyslovena hypotéza uškrcení,“ popsala mluvčí.

Rychlá a profesionální práce zlínských kriminalistů a správná strategie přinesly výsledky. V naprosto rekordním čase, kdy šetření netrvalo ani 24 hodin, byl znám pachatel. Byl jím oznamovatel, který se doznal k vraždě svého bratra i jeho ženy. Jako důvod uvedl potyčku, jež navazovala na jeho nedávnou oslavu narozenin, kdy se hodně pilo. Obviněnému hrozí 12 až 15 let odnětí svobody nebo i výjimečný trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám