Hlavní obsah

VIDEO: Jak si představujete Ježíška? Ptali jsme se ve školce i Sněmovně

Nastal Štědrý den, mysl většiny z nás se upírá k jedinému - rozsvícenému vánočnímu stromku, na kterém září svíčky, prskají prskavky a pod ním jsou úhledně zabalené vánoční dárky, které přinesl Ježíšek. Jak ale Ježíšek vypadá? Na to jsme se ptali těch nejmenších i politiků.

Článek

Premiér Mirek Topolánek (ODS) viděl "fousatého pantátu v červeném kabátě na obláčku", Miroslav Grebeníček (KSČM) si jej představoval jako "sympaťáka", David Rath (ČSSD) i Jiří Čunek (KDU-ČSL) ho viděli jako "malé robátko v jesličkách".

Dětská fantazie je mnohem bohatší, takže Ježíšek má podle dětí ze školky různorodé podoby - například růžovou či oranžovou barvu, je špičatý, případně má koule.

Poslanci a ministři se shodli v odpovědích na otázku, co by si přáli pod stromečkem. Hlavně klid a pohodu, odpovídali. Snad jen Miroslav Kalousek (KDU-ČSL) si v každém věku přál "krásné dámy".

Přání dětí z mateřské školky byla mnohem pragmatičtější, děvčátka si přála nalézt pod stromečkem knížky, panenky, kočárky, růžové oblečení, chlapci zas tank na vysílačku a jiné hračky.

Redakce Novinek přeje všem čtenářům příjemné prožití vánočních svátků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám