Hlavní obsah

Rektor UK udělil mimořádné ceny, vyznamenal i krasobruslaře Tomáše Vernera

Novinky, mnu, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Šestnáct studentů Univerzity Karlovy převzalo ve čtvrtek ocenění z rukou rektora Václava Hampla. Nejstarší česká univerzita tak zná jména dalších držitelů Mimořádné ceny rektora, která je udělována posluchačům fakult Karlovy univerzity, kteří dosáhli významného úspěchu ve vědecké oblasti či ve sportu.

Článek

Rektor předal studentům ocenění na prosincovém zasedání Vědecké rady UK. Jména oceněných navrhují rektorovi děkani jednotlivých fakult.

Mimořádnou cenu letos obdrželi například účastníci letních olympijských her v Pekingu nebo krasobruslař Tomáš Verner, student Fakulty tělesné výchovy a sportu, který v tomto roce získal titul evropského šampióna.

Mimořádná cena rektora Univerzity Karlovy se uděluje studentům za čin, popřípadě činnost, vykonaný během studia a prokazující mimořádnou občanskou statečnost nebo obětavost; za dosažení mimořádných výsledků v průběhu studia v oblasti vědy a výzkumu; nebo za mimořádně vysoké ocenění při provozování kulturních či uměleckých aktivit nebo za skvělé sportovní výsledky v mezinárodních soutěžích.

Přehled oceněných studentek a studentů:

Mgr. František Martínek - Filozofická fakulta

Mgr. František Martínek - Filozofická fakultaza vědeckou činnost v oboru bohemistika a za činnost popularizační a organizační

(student 1. ročníku doktorského studijního programu ČJ)

Richard Lukáš – Filozofická fakulta

za sportovní úspěchy na osmě s kormidelníkem – mistr ČR - 2007 (student 1. ročníku bakalářského studijního programu ČJL DH)

Jakub Tesárek – Pedagogická fakulta

za sportovní úspěchy v karate – 2. místo na ME, 2. místo na MČR, 1. místo na Akademickém MČR – 2008 (student 2. ročníku bakalářského studijního programu TVS-ZSV)

MUDr. Lenka Bošanská - 1. Lékařská fakulta

za výsledky dosažené v průběhu studia v oblasti vědy a výzkumu (studentka 4.r. doktorského studia biomedicíny v oboru Fyziologie a patofyziologie člověka)

MUDr. Dana Brožková - 2. Lékařská fakulta

za sportovní úspěchy v orientačním běhu – mistryně světa na klasické 12 km trati – 2008 (studentka 2. ročníku doktorského studia)

Gabriela Vařeková - 3. Lékařská fakulta

za sportovní úspěchy ve veslování-dvojskif – 6. místo na OH, 2. místo na MS, 1. místo MČR – 2008 (studentka 2. ročníku magisterského studijního programu Všeobecného lékařství)

Martina Olexová – 3. Lékařská fakulta

za sportovní úspěchy v šermu-kord – mistryně ČR – 2008 (studentka 5. ročníku magisterského studijního programu Všeobecného lékařství)

Michal Votava - 3. Lékařská fakulta

za sportovní úspěchy ve veslování-čtyřveslice – mistr ČR - 2008 (student 1. ročníku magisterského studijního programu Všeobecného lékařství)

Tereza Smržová - 3. Lékařská fakulta

za úspěchy ve studentské vědecké práci (studentka 6. ročníku magisterského studijního programu Všeobecného lékařství)

Lenka Ledvinová – Lékařská fakulta Plzeň

za sportovní úspěchy v hodu kladivem – účast na OH v Pekingu, 2. místo na MČR - 2008 (studentka 5. ročníku magisterského studijního programu Všeobecného lékařství; prospěch 1,0)

Mgr. Petra Hyková – Lékařská fakulta Plzeň

za sportovní úspěchy ve sportovní střelbě – splnila podmínky pro účast na OH v Pekingu, mistryně ČR - 2008 (studentka 3. ročníku magisterského studijního programu Všeobecného lékařství)

Mgr. Vendula Frintová - Přírodovědecká fakulta

za sportovní úspěchy v triatlonu a v atletice-běhy na dlouhé tratě – 20. místo na OH v Pekingu, mistryně ČR - 2008 (absolventka navazujícího magisterského studijního programu, obor Antropologie a genetika člověka)

Bc. Jindřich Pilmann - Matematicko-fyzikální fakulta

za sportovní úspěchy v karate – nominace na MS v Tokiu, 3. místo na Akademickém MS ve Wroclawi - 2008 (student 1.r. navazujícího magisterského studijního programu Informatika)

Daniel Štanc - Matematicko-fyzikální fakulta

za sportovní úspěchy v plavání-znak – 2x 2. místo na MČR – 2008 (student 2.r. bakalářského studijního programu Matematika)

Tomáš Verner – Fakulta tělesné výchovy a sportu

za sportovní úspěchy v krasobruslení – mistr Evropy, mistr ČR – 2007/2008 (student 3.r. bakalářského studijního programu TVaS-kombinovaného studia)

Mgr. Marcela Řasová-Zálišová, PhD. - Fakulta tělesné výchovy a sportu

za publikační činnost, statečný a příkladný přístup k životu (absolventka doktorského studia na katedře fyziologie a biochemie)

Reklama

Výběr článků

Načítám