Hlavní obsah

Nejspolehlivějším autem je podle TÜV Toyota Corolla Verso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejspolehlivějším autem o stáří dva až tři roky je podle německých testovacích firem TÜV model Toyota Corolla Verso. Druhým nejlepším vozem je Mazda 2, o třetí místo se dělí Porsche 911 a Ford Fusion. Výsledky celoročního testování vozů na tiskové konferenci představil Günter Dettelmann ze společnosti TÜV SÜD Auto Service.

Článek

Na opačném konci žebříčku se ve stejné kategorii i mezi vozy do pěti a sedmi let věku umístila Kia Carnival. Octavia a Fabia české automobilky Škoda Auto se umístily zhruba v polovině žebříčku, ve skupině vozů na 59. až 64. místě. Spolu s nimi jsou zde například Renault Modus, Jeep Grand Cherokee a Volvo S40/V50.

U starších modelů se ukázaly jako nejspolehlivější ještě modely Porsche Boxster a Porsche 911. Nejrychleji podléhají zubu času a ztrácejí tak na spolehlivosti vedle Carnivalu starší modely Alfa Romeo 145/146 a Ford Ka.

:. Kia Carnival je na tom podle TÜV Reportu se spolehlivostí hodně bídně. foto: NOVINKY/Jan Čech

Mezi nejlepšími japonská a německá auta

"Gratulace z naší strany směřují do Japonska," řekl Dettelmann. Mezi 51 modely prvních deseti nejlepších vozidel v každé kategorii je 32 japonských a 19 německých výrobků. Japonské automobily se umísťují na špici žebříčku pravidelně.

TÜV Report 2009 je společným dílem všech firem pod značkou TÜV v Německu a jeho výsledky vycházejí z téměř osmi miliónů technických kontrol. Inženýři TÜV sledovali 201 modelů vozidel o stáří jeden rok až 11 let v pěti kategoriích. Za královskou je považována kategorie do tří let stáří.

Německý trh je z hlediska pestrosti vozového parku považovaný v Evropě za nejreprezentativnější, a proto výsledky TÜV Reportu mají široký dopad na trh ojetých vozidel v celé Evropě.

:. Porsche 911 patří do trojice nejspolehlivějších aut. Foto: Porsche

Reklama

Výběr článků

Načítám