Hlavní obsah

Přes noc napadlo v Česku několik centimetrů sněhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí se na mnohých českých silnicích opět objevil sníh. Až pět centimetrů napadlo přes noc například na silnice na Šumavě. Přestože cestáři vozovky posypali, řidiči mířící do nejvyšších jihočeských hor by měli dbát zvýšené opatrnosti. Na Prachaticku navíc vane silný vítr, informuje Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Foto: René Volfík, ČTK

Řidiči musí být na silnicích stále opatrní.

Článek

Před rozmary počasí varují správci silnic i v dalších okresech. Na Táborsku, včetně části dálnice D3, hrozí námraza. To samé platí i pro cesty na Českobudějovicku a Strakonicku. Na Jindřichohradecku a na Táborsku časně ráno sněžilo. Teplota na jihu Čech se pohybuje kolem nuly.

Sníh je na silnicích i v Pardubickém kraji. Silničáři také upozorňují na možnost namrzání vozovek. Vyplývá to z informací, které zveřejnila Správa a údržba silnic Pardubického kraje.

"Na silnici I/11 z Jablonného nad Orlicí do Červené Vody přes Suchý vrch a I/43 z Červené Vody do Králík leží slabá vrstva nového, převážně rozbředlého sněhu krytá inertním posypem," uvedl vedoucí oddělení inspekce provozů krajských silničářů Marian Cvrkal.

Na zbytky rozbředlého sněhu mohou řidiči narazit také na Hlinecku, Lanškrounsku a Žamberecku. Na Orlickoústecku silničáři varují před náledím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám