Hlavní obsah

Queen i The Police vstoupí do Síně slávy Grammy

Vinylový singl britské skupiny Queen s písničkami We Are The Champions na jedné a We Will Rock You na druhé straně, vydaný v roce 1977, bude tuto sobotu uvedený do Síně slávy v Muzeu Grammy v Los Angeles.

Článek

Freddie Mercury a spol. vydali před jednatřiceti lety možná vůbec nejslavnější singl všech dob, neboť obě písničky se během několika dnů staly celosvětovými hity, což platí do dnešní doby.

Kromě tohoto singlu se v Síni slávy ocitne také nahrávka Synchronicity (1983) britské kapely The Police, písnička For Once In My Life (1968), kterou nazpíval Stevie Wonder, dále americká hymna The Star Spangled Banner v podání kytaristy Jimiho Hendrixe, nebo hudba k filmu Dobrý, zlý a škaredý (1966). Celkem bude na čestné místo uvedeno 28 dnes už klasických kompozic.

Síň slávy Muzea Grammy byla založena roku 1973 a je v ní 826 nahrávek. O tom, kdo se do elitního klubu dostane, rozhoduje komise sestávající z hudebních historiků a zástupců vydavatelských společností.

Reklama

Související témata:

Související články

Jackson i Pink Floyd do Síně slávy

Legendární alba Thriller od amerického zpěváka Michaela Jacksona (na snímku) a The Wall od britské kapely Pink Floyd vstoupí do Grammy Hall Of Fame, hudební...

Výběr článků

Načítám