Hlavní obsah

Nocleh v legendárním Orient-Expresu je přístupný každému

Novinky, Barbora Vaníčková
MERZEN

Milovníci Orient-Expresu mají jedinečnou příležitost přespat ve vagónu legendárního vlaku, aniž by museli platit horentní sumy za jízdenku. V německém Merzenu můžete navštívit jediný vlakový hotel v zemi. Zde budete ubytováni přímo v lůžkovém voze.

Foto: ČTK

Jízda v legendárním vlaku je snem všech milovníků železnic.

Článek

Standartní jízdenka na Orient-Expres na trase Benátky - Praha - Paříž stojí přibližně 57 000 Kč, ale v tříhvězdičkovém hotelu Dückinghaus můžete přespat v odstaveném vagónu již za 1 100 Kč za noc. K dispozici je vám samozřejmě i koupelna a WC. Novinky o tom informoval Tomio Okamura, člen prezidia a mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

:.Luxusní apartmá Orient-Expresu. Foto: www.dueckinghaus.de

Zástávkový vlak z Vizovic

Na vlastní oči zde uvidíte i vynález z filmu Kulový blesk. Nápoje v místní restauraci se zde totiž servírují na jezdícím vláčku, který hlásí: „Na druhou kolej přijíždí osobní zastávkový vlak z Vizovic." Pokud si zakoupíte jízdenku (Bahnkarte), můžete konzumovat nápoje za šest eur, které po trati rozváží lokomotiva, fascinující především děti.

:.Na druhou kolej přijíždí zastávkový vlak z Vizovic. Foto:www.dueckinghaus.de

Historie Orient-Expresu

Orient-Expres, v němž v hotelu můžete přespat, je symbolem komfortu na evropských železnicích, poprvé vyjel na trať 4. října 1883 z Paříže do Istanbulu. Cestovali jím slavné osobnosti včetně králů a císařů. Vlak pojmul 40 pasažérů, kteří přespávali ve dvou luxusních spacích vozech, k dispozici jim byl zavazadlový vůz, kuřácký salónek a luxusní jídelní vůz.

:.Pohodlí dostupné všem. Foto: www.dueckinghaus.de

Další specialitu ocení milovníci trabantů. Půlnoční bufet je připraven ve speciálně upraveném trabantu, který nabízí dobroty přímo z kapoty.

:.Stylový půlnoční raut. Foto: www.dueckinghaus.de

Reklama

Související témata:

Související články

Výlet po stopách nejbrutálnějších hororů

Nedávné Dušičky předznamenaly ponuré a chladné dny. Jedním z příznačných společníků do takového počasí je dobrý horor. Můžete si pustit video, nebo se vydat...

Výběr článků

Načítám