Hlavní obsah

Brutální vražda tříleté holčičky otřásla novozélandským soudem

Novinky, BBC,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WELLINGTON

Novozélandský soud uznal vinnými z vraždy tříleté holčičky dva muže. Devatenáctiletému Wiremu Curtisovi a jeho o tři roky staršímu bratrovi Michaleovi hrozí až doživotní trest za to, že ukopali tříletou Niu Glassieovu. Porota ještě rozhodne o výši trestu.

Článek

Matka dívky, 35letá Lisa Kuka, která měla vztah s Michaelem, byla uznána vinnou z trestného činu zabití, protože dívku nedokázala ochránit. V případu byli ještě souzeni bratranec Niy, dvacetiletý Michael Person a osmnáctiletá Curtisova přítelkyně Oriwa Kempová. Ti byli uznáni vinnými z ublížení na zdraví.

Případ zcela šokoval porotu, vyšetřovatele, soudní úředníky i žalobce. Když soudkyně Judith Potterová četla rozsudek, neubránila se slzám.

Dívka byla opakovaně bita, kopána a fackována a občas po ní odsouzení i skákali, protože si na ní cvičili zápasnické chvaty z počítačových her. Házeli ji na zeď nebo ji nechali padat z výšky na zem. Také ji dali do pohovky a sedli si na ni, strkali jí do hald odpadků a polonahou ji vláčeli pískem.

Jednou ji přivázali na elektrický sušák na prádlo, který rotoval. Zůstala tam, dokud se neutrhla. Dívku také dali do sušičky na prádlo puštěnou na maximální teplotu nebo ji drželi nad otevřeným ohněm. Jednou zůstala v bezvědomí 36 hodin.

Dívka zemřela v nemocnici 3. srpna dva týdny poté, co ji pachatelé kopali do hlavy.

Žalobce Fletcher Pilditch uvedl, že pro týrání se nenašel žádný motiv, že šlo jen o bezdůvodné násilí a šikanu. Soudní úředníci byli zaskočeni mírou násilí v domě.

Selhali však i sousedi, kteří o násilí věděli a neinformovali včas úřady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám