Hlavní obsah

Otec hrozil, že kvůli penězům podřízne vlastní dceru, dostal čtyři roky

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Krajský soud v Brně poslal 33letého Syřana Abdulkarima Jalouta na čtyři roky do vězení. Loni v polovině ledna v Renneské ulici v Brně vtrhl do bytu své manželky, se kterou se rozváděl. Po ženě požadoval 200 tisíc korun. Když mu je nedala, přiložil nůž ke krku tehdy dvouleté dcery Jasmíny. Soudci tak potvrdili verdikt městského soudu.

Článek

V manželství Jaloutových to už delší dobu neklapalo. Proto se dohodli na rozvodu a prodeji bytu, o peníze se měli podělit. A právě peníze byly příčinou zuřivé hádky, ve které se malé dítě stalo rukojmím jednoho z rodičů. Fatima svému muži totiž místo požadovaných 200 tisíc nabídla jen 50 tisíc korun. To Syřana rozzuřilo.

„Vzal svou dceru do náruče a k hrdlu jí přiložil nůž a křičel, že zabije ji i sebe, pokud nedostane peníze. S dcerou se zamkl v ložnici a vyšel až tehdy, když mu žena požadovanou sumu slíbila,“ řekl soudce Jaromír Papírník.

Malá Jasmína začala plakat a matka ji šla proto uložit a uklidnit. Jenže Jalout se znovu rozčílil, opět popadl nůž a začal s ním šermovat ženě před obličejem. „Křičel, že všechny zabije a chtěl 400 tisíc korun,“ pravil soudce.

Jaloutova obhájkyně se snažila dokázat, že celé obvinění je jen pomstou bývalé ženy. „To ona navázala poměr s jiným mužem. Na částce 200 tisíc korun byla s Jaloutem předem domluvená. A sám obžalovaný vzal dceru jen do náručí, že by měl nůž nebo ji bral jako rukojmí, se nepodařilo prokázat,“ tvrdila advokátka.

„Možná že v zemích Středního východu je normální, aby si člověk peníze vynucoval násilím, u nás je to však nepřijatelné,“ kontroval státní zástupce. Soud mu dal nakonec zapravdu a Jalout si tak za braní rukojmí a vydírání posedí 4 roky ve vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám