Hlavní obsah

VIDEO: Vláda představila logo k předsednictví v EU

– PRAHA • Aktualizováno
Novinky, jas

Premiér Mirek Topolánek spolu s vicepremiérem pro evropské záležitosti Alexandrem Vondrou představili ve středu v Praze logo a kompletní vizuální styl, který bude provázet české předsednictví Radě Evropské unie. Textové logo je nápis EU2009.CZ vyvedený v pestrých barvách.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Slavnostní odhalení nového loga.

Článek

Vítězný návrh loga byl vybrán ve veřejné soutěži, přičemž jednotlivé návrhy posoudila hodnotitelská komise složená jak ze zástupců odborné veřejnosti tak zadavatele. Jednotný vizuální styl bude použit pro všechny nástroje propagace a prezentace předsednictví ČR. Autorem loga je designér Tomáš Pakosta.

Logo má dle vicepremiéra Vondry symbolizovat pestrost, otevřenost, barevnost, hravost a vyváženost. Designér Aleš Najbrt, který byl jedním z hodnotitelů, na logu ocenil zejména pozitivnost. Podle jeho slov bylo potřeba najít logo, které by bylo inteligentní a střízlivé. Najbrt vyzdvihl i to, že logo využívá písmo, která nakreslili čeští typografové.

.: Vizuální styl ČR k předsednictví Radě EU.foto: ČTK

Do soutěže bylo přihlášeno na 350 návrhů. Vicepremiér Vondra uvedl, že logo by mohlo být využíváno například na jmenovkách, při jednání unijních institucí. Podle jeho slov by se mohlo objevit například i na kokpitech letadel ČSA. "Bude se používat hodně," uvedl Vondra.

.: Premiér Mirek Topolánek před vítězným návrhem loga.foto: Právo/Michaela Říhová

Hlavním mottem českého předsednictví bude "Evropa bez bariér".

Reklama

Výběr článků

Načítám