Hlavní obsah

Vzteklá liška se zakousla běžkyni do ruky

Právo, BBC, aa

Američanka, která si šla zaběhat v okrese Yavapai v Arizoně, zkřížila cestu lišce. Zvíře se zprvu zdálo plaché, ale pak se vrhlo běžkyni po lýtku a když se žena ohnala, liška se jí zakousla do ruky. Po marné snaze uvolnit svírající čelist žena nepodlehla panice a rozběhla se - s liškou visící ji na předloktí - k silnici, kde měla zaparkované auto. Pak drama ještě pokračovalo.

Článek

Asi po půl druhém kilometru se ženě podařilo zvíře odtrhnout. Strhla si tričko, lišku do něj zamotala a strčila do vysoké boty. Doběhla s lapenou liškou k autu a jela k veterináři. U doktora se ale liška vymotala a oba - ženu i lékaře - opět pokousala.

„Je velmi těžké odrazit útok zvířete, napadeného vzteklinou, když už se k němu rozhodne,“ konstatuje se ve varování, které po incidentu vydala šerifova kancelář.

„Je přínosné, jestliže napadený přinese k otestování i zvíře, jež na něj zaútočilo, ale důležitější je vždy okamžitě vyhledat lékařskou pomoc.“

Okres Yavapai v Arizoně leží jižně Národního parku Grand Canyon, kde jsou lišky, kojoti a další divoké šelmy běžnou součástí fauny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám