Hlavní obsah

OBRAZEM: Nejbizarnější hotely - přespěte v betonové trubce nebo uvnitř psa

Novinky, lap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hotelový pokoj nemusí být vůbec obyčejným pokojem. Hoteliéři v dnešní době nabízejí nejrůznější bizarnosti. Hotely najdete téměř všude. Nejde jen o hotely ve skále nebo v rozhledně, ale také v radarové věži. Pro milovníky psů nabízí americký hotel pokoje uvnitř psa.

Článek

Hotel pro zamilované

Snad nejromantičtějším hotelem na světě je hotel Caesar Pocono Resorts v USA. Milenci se mohou společně koupat na svém pokoji ve fantastické unikátní vířivce ve tvaru sklenice na šampaňské nebo mohou mít pokoj s vířivkou ve tvaru srdce - symbolu lásky.

Vířivka ve tvaru srdce

Vířivka ve tvaru srdce foto: Caesar Pocono Resorts

Nejromantičtější hotel Caesar Pocono Resorts

foto: Caesar Pocono Resorts

Hotel pro hobbity, piloty a strojvedoucí

Vynalézavý je hotel Woodlynpark na Novém Zélandu. Můžete si vybrat, zda-li chcete spát jako skřítek Hobbit z filmu Pán prstenů nebo zda chcete spát uvnitř letadla, vlaku nebo v lodi.

Příjezdová cesta k hobbitím příbytkům

Příjezdová cesta k hobbitím příbytkům foto: Woodlynpark

Hotely v korunách stromů

Hoteliéři se usazují také v korunách stromů. U čínského města Hainan vznikl čtyřpokojový hotel v korunách stromů. Jedna noc v tomto hotelu Sanya Nanshan Treehouse resort stojí od 250 USD ( cca 4000 Kč).

Čínský hotel Sanya Nanshan Treehouse

Čínský hotel Sanya Nanshan Treehouse foto: Sanya Nanshan Treehouses resort

Hotel s pokoji ve větvích stromu je i ve Francii. Hotel Orion má 4 apartmány s dřevěnou vanou, masážní sprchou, přístupem k internetu a pokoje jsou umístěny ve výšce 5 m nad zemí. Cena za noc začíná od 140 EUR ( cca 4000 Kč).

Francouzský "stromový" hotel Orion nabízí i připojení na internet.

foto: Hotel Orion

Návrat k ekologii

Ve Švédsku mají hotel, který nemá vůbec elektřinu. Ve všech 12 pokojích hotelu Kolarbyn se proto svítí pouze petrolejovými lampami. Na první pohled vypadají pokoje jako malé hromádky uprostřed lesa, ale uvnitř jsou připravené útulné pokojíčky.

Švédský hotel Kolarbyn je absolutně nezávislý na elektřině - používá petrolejové lampy. foto:Kolarbyn

Hotel ve skále

Přespání v hotelu postaveném ve skalních jeskyních můžete zažít v USA. Hotel Beckham Creek Cave Haven nabízí přespání od 250 USD ( cca 4000 Kč) za noc.

Hotel ve skalách foto:Beckham Creek Cave Haven

Hotel v tramvaji

V Holandsku můžete přespat v tramvaji, na výběr jsou 4 druhy vagónů a cena za noc včetně snídaně je 60 EUR ( 1500 Kč) na osobu.

Útulný pokojík v tramvaji foto: Controversy

Hotel uvnitř psa

Uvnitř psího těla můžete přespat v USA v hotelu Dog Bark Park Inn. Jedna noc se snídaní stojí 92 USD ( 1500 Kč).

Hotel ve tvaru psa foto:Dog Bark Park Inn

Hotel z radarové věže

Hotel z radarové věže postavili ve středoamerické Panamě. Ubytování stojí od 250 USD ( cca 4000 Kč) za noc.

Hotel v Panamě foto: Canopy tower

Hotel ve vězení

V Bostonu v USA byl otevřen hotel ve vězení. Bostonské vězení, které bylo funkční od roku 1851 až do roku 1990, bylo zrekonstruováno na luxusní 5-hvězdičkový hotel s příznačným názvem Hotel Liberty - Svoboda. V tomto vězení si odpykávali trest ti nejobávanější zločinci a i po nynější rekonstrukci na hotel byly zachovány starobylé mříže na některých oknech a lávky, na kterých postávali dozorci, hlídající trestance. Ceny začínají od 300 USD ( 5400 Kč) za noc.

Hotel v dnešní době, ale vězení vůbec nepřipomíná. foto:Liberty hotel

Hotel v betonových trubkách

Hotel v betonových odpadních trubkách mají v Rakousku v Dasparku kousek od Lince, tedy blízko od českých hranic. Hotel má tři pokoje ve třech trubkách a jmenuje se Dasparkhotel. Přenocování stojí 7-20 EUR za noc, toalety jsou v blízké restauraci.

Která trubka je útulnější? foto: Dasparkhotel

Pokoj jako v krabičce od sirek

V Tokiu šetří místem i na hotelové pokoje. Výslekem jsou kapslíkové hotely, které připomínají krematorium. Za 4000 JPY (cca 600 Kč) za noc můžete přespat jako ve včelím úlu, v protáhlé kapsli velikosti lidského těla, kde však máte veškerý komfort včetně klimatizace a malé televize. Sprchy a toalety jsou samozřejmě společné mimo kapsli.

Kapsle tvoří jakési přihrádky, které na minimálním prostoru představují pokoj pro hosty. foto: Capsuleinn

Na vrcholu rozhledny

Přespat na vrcholu rozhledny můžete v holandském Rotterdamu. Městská vyhlídková věž totiž nabízí ve výšce 100 m dva luxusní pokoje, cena za noc je od 385 EUR ( 9500 Kč).

Pokoj na rozhledně s výhledem foto: Euromast

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám