Hlavní obsah

VIDEO: Desítky psů se otrávily granulemi od místostarosty, tvrdí majitelka

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC
Aktualizováno

Celkem 27 mrtvých psů různé rasy objevili v úterý večer policisté v Bohuňovicích na Olomoucku. K úhynu psů se přiznala Zdeňka Grohmanová ze Štarnova, obce nedaleko Bohuňovic. Tvrdí přitom, že své psy musela zabít. V malém domku na okraji vesnice jich totiž měla až šest desítek a lidem prý vadili.

Článek

Podle ní se ve věci angažoval místostarosta Štarnova Stanislav Nykl (nez.), který měl ještě s jedním místním mužem přivézt granule, které měla Grohmanová psům dát. Pak si měli oba pro psy v úterý večer přijet s tím, že je odvezou do kafilerie. Kde však nakonec skončili, chovatelka neví.

Místostarostu se Právu ve středu nepodařilo zastihnout. Starostka Štarnova Daniela Dvorská (ODS) však tvrzení obyvatelky obce označila za naprostý nesmysl.

„Na psy paní Grohmanové jsme už skutečně měli několik stížností a bylo kvůli tomu svoláno již několik místních šetření, kterých se zúčastnil i pan Nykl. Majitelka nás však k sobě nikdy nepustila a tak sousedy opakovaně nabádáme, aby věc řešili soudní cestou. Kdyby nás chovatelka požádala o utracení či odebrání psů, řešili bychom to v souladu se zákonem ve spolupráci s veterináři. S místostarostou Nyklem jsem hovořila. Tvrdí, že to co paní Grohmanová říká, není pravda,“ řekla Právu starostka.

"Pan Nykl byl předvolán na čtvrtek na polici k tomu, aby vysvětlil, co o celé záležitosti ví,“ informovala Právo ve středu večer Marta Hanzlová z olomoucké policie.

„Mrtvá zvířata ležela v křoví u polní cesty za místním rybníkem Husinec,“ řekla Právu ve středu olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Policisté podle ní událost zadokumentovali a zajistili stopy na místě nálezu. Hasiči poté převezli psy do Státního veterinárního ústavu v Olomouci, kde by měli odborníci zjistit příčinu jejich úhynu.

Jejich pitva začala podle informací Práva ve středu před polednem. „Vyšetření ukončíme ve čtvrtek a následně předáme pitevní protokol krajské veterinární správě, na jejž vyžádání pitvu provádíme. Sami nebudeme poskytovat bližší informace vzhledem k tomu, že případ šetří policie,“ řekl Právu ve středu ředitel Státního veterinárního ústavu v Olomouci Jan Bardoň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám