Hlavní obsah

Na Domažlicku boural autobus s německými turisty

Právo, Novinky, ČTK, Ivan Blažek
DOMAŽLICE
Aktualizováno

U osady Černá řeka na Domažlicku boural ve čtvrtek odpoledne autobus poté, co se střetl s nákladním vozidlem. Autobus leží na boku, uvnitř bylo zhruba 50 osob. Zraněno bylo sedm lidí, na místě jsou hasiči a záchranná služba.

Článek

„Na místě ošetřili záchranáři sedm osob a další tři převezli sanitky do německého Chamu,“ sdělila přímo z místa nehody Marešová, podle níž se ve všech případech jednalo o lehká zranění. Všechny cestující, zřejmě německé penzisty, se už podařilo vyprostit. „V náhradním autobusu pokračovali dál do Německa.

Autobus, který řídil německý řidič, leží ve svahu na pravém boku, hasiči museli kopáním uvolnit prostor kolem předních dveří. Vozidlo má naražený levý sloupek a rozbité přední sklo.

Podle policejní mluvčí Ilony Týmlové není příčina nehody zatím jasná. Nákladní vozidlo, po srážce s nímž měl autobus údajně havarovat, na místě podle Marešové žádné není.

Silnice je zatím stále oboustranně uzavřená. Autobus se nachází u silnice mezi Nemanicemi a Klenčí pod Čerchovem v osadě, které se říká Černá řeka. Vůz leží na boku, zapřený o strom.

V blízkosti, asi dva kilometry od nehody, leží hraniční přechod Lísková. Kromě českých záchranářů na místě zasahují také záchranné sbory z Německa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám