Hlavní obsah

Američanka zavraždila sestru přesně podle počítačové hry

Právo, CNN, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GREELY

Na osmnáct let skončila za mřížemi Američanka Heather Trujillová (17), která spolu s přítelem Lamarem Robertsem (17) ubila k smrti svou sedmiletou nevlastní sestru Zoe Garciovou. Rozhodl o tom ve čtvrtek soud ve městě Greeley v americkém státě Colorado.

Článek

Trujillová a Roberts v prosinci loňského roku měli Zoe hlídat. Policejní vyšetřovatelé uvedli, že dívenka zemřela na poranění hlavy poté, co ji dvojice bila, kopala a smýkala s ní po podlaze, když napodobovali scénu z násilné počítačové hry.

Trujillová se v květnu přiznala k zabití z nedbalosti a slíbila, že bude vypovídat proti Robertsovi, jehož prokuratura obvinila z týrání dítěte s následkem smrti. Předběžné slyšení v jeho případu se má konat příští týden.

Dana Trujillová, matka Heather a Zoe, žádala porotu o shovívavost: „Moje starší dcera udělala něco, pro co není omluva. Už jsem ztratila jednu dceru, teď přicházím o druhou. Heather je velikou součástí mé osobnosti a ta ztráta bude pro mě velká“. Otec James Henry od rodiny odešel už před lety a tvrdil, že o tom, jak si vede, se nezajímal.

Svědci potvrdili, že Heather a Lamar spolu žili jako manželé od doby, kdy jí bylo 14 let, a jejich vztah poznamenaly drogy a alkohol.

Mladíci v New Yorku řádili po vzoru Grand Theft Auto

Napodobit hlavní postavu počítačové hry se měla pokusit také šestice mladíků z New Yorku. Výsledkem bylo dvouhodinové řádění v ulicích Long Islandu, včetně loupeží, vloupání a pokusu o krádež auta. Vzorem jim byla nejprodávanější počítačová hra na světě Grand Theft Auto IV.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám