Hlavní obsah

Syn zavraždil matku jedinou ranou nožem, tělo hodil do potoka

Právo, ib
KLATOVY

Policistům se podařilo objasnit vraždu šestasedmdesátileté ženy z Hodousic na Klatovsku. Po hádce ji zabil její šestačtyřicetiletý syn, který se v pondělí 30. června k činu přiznal a kriminalistům prozradil i místo, kde mrtvolu ukryl. Tělo se pak skutečně podařilo nalézt v křovinatém porostu v místním potoce.

Článek

K vraždě došlo už osmého dubna. „Syn po předchozí rozepři matku napadl v kuchyni a následně jí usmrtil jedinou ranou kuchyňským nožem,“ sdělila mluvčí západočeských policistů Ilona Týmlová. Po dvou dnech vrah naložil mrtvolu své matky na kárku a odvezl ji za vesnici, kde ji hodil do křoví u potoka.

Na to, že penzistka zmizela, upozornila policii až tento týden v pondělí jedna z místních. „Z výpovědí sousedů bylo zřejmé, že ženu delší dobu nikdo neviděl. Policisté proto pátrali všude tam, kde by se mohla žena zdržovat, i v nemocničních zařízeních,“ uvedla Týmlová.

Ve výpovědi syna se ukázaly rozpory, ten totiž původně tvrdil, že je matka hospitalizována v nemocnici.

Muž nakonec musel s pravdou ven, na místo, kde mrtvolu ukryl, ale odmítl jít. „Tělo nalezl po hodině pátrání služební pes,“ podotkla Týmlová. Pachatel byl v úterý v půl čtvrté ráno vrchním komisařem obviněn ze spáchání trestného činu vraždy. Státnímu zástupci bude podán podnět k podání návrhu na vzetí do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám