Hlavní obsah

Závody motocyklových veteránů nepřežili řidič a jeho dcera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HOŘICE

Při závodech motocyklových veteránů v Hořicích na Jičínsku v neděli odpoledne zahynuli dva lidé. Po nárazu motocyklu se sajdkárou do stromu přišel o život 57letý muž a jeho 27letá dcera, potvrdila Novinkám mluvčí jičínské policie Hana Klečalová. Pořadatelé závody po tragické nehodě ukončili.

Článek

"Závodníci vyjeli ze zatáčky a narazili do stromu. Oba byli na místě mrtví," doplnila mluvčí. Okolnosti a příčiny nehody policie vyšetřuje. "Zatím je prvním možným předpokladem technická závada, druhým chyba jezdce. Předběžně byl vyloučen podíl dalších lidí na havárii,“ řekl Právu policista, který se podílel na vyšetřování případu. 

Vedení závodů se odmítlo k nehodě vyjádřit. "Nebudeme vám zatím poskytovat žádné informace," řekl prezident hořického automotoklubu Martin Sodomek a zavěsil telefon. Na hořické trati se především jezdí známé motocyklové závody 300 zatáček Gustava Havla.

O tomto víkendu se na trati jel 17. ročník závodů veteránů Czech Tourist Trophy. K závodům se přihlásilo asi 340 jezdců.

Dnešní havárie není první smrtelnou nehodou na hořickém okruhu. Při loňském ročníku veteránských závodů se při závěrečné ukázkové jízdě historických závodních vozů jednomu autu utrhlo kolo a zasáhlo diváka do hlavy. Dvaašedesátiletý muž zraněním v nemocnici podlehl.

V roce 1995 při hořických závodech silničních motocyklů zase po srážce dvou jezdců zasáhl letící motocykl osmnáctiletého diváka a smrtelně jej zranil.

V sobotu také zahynuli dva závodníci v průběhu Horácké rallye Třebíč. Posádka soutěžní fabie při rychlostní zkoušce poblíž Svatoslavi narazila do stromu a zraněním na místě podlehla.

Reklama

Výběr článků

Načítám