Hlavní obsah

Chevrolet Spark se dostal do České knihy rekordů

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitelé miniauta Spark od Chevroletu se dali sraz v Třebíči. V rámci putovní roadshow jich přijela rovná stovka. Díky tomu se toto setkání zapsalo do České knihy rekordů. Příští rok plánují pořadatelé ještě větší účast.

Článek

„Všichni účastníci dostanou oficiální zápis o rekordu a unikátní nálepku na auto – unikátní proto, že jich vyrobíme opravdu jen sto kusů,“ říká Milan Dobrovolný, obchodní ředitel firmy, která akci zorganizovala.

„Sami jsme byli překvapeni nadšenou odezvou majitelů vozů Chevrolet Spark na naši výzvu, takže už nyní je jasné, že příští rok se určitě pokusíme o překonání letošního rekordu,“ dodal Dobrovolný.

:. Chevrolet Sparkfoto: Chevrolet Europe/GM

Chevrolet Spark je miniauto, které se dá koupit za 200 tisíc korun. Za ty peníze nečekejte pochopitelně zázraky; v zahraničí by to bylo druhé nebo třetí auto do rodiny, u nás se běžně používá jako první a jediné.

S délkou 3,5 metru nabízí relativně dost místa pro řidiče a spolujezdce, pro posádku vzadu mnoho prostoru nezbývá, stejně jako pro zavazadla. Nicméně je to levné auto, které funguje a mnoha rodinám splní sen o levném a především novém cestovním prostředku.

Dvojice zážehových motorů o objemech 0,8 l a 1,0 l a výkonech 51 k, resp. 65 k výkonem zrovna neohromí, nicméně průměrná spotřeba litrového motoru činí solidních 5,6 l/100 km.

Reklama

Související témata:

Související články

Jiskra od Chevroletu - Spark

Hlavní novinkou na stánku Chevroletu na červnovém mezinárodním autosalonu v Brně bude druhá generace minivozu Matiz, přejmenovaná na Spark. V překladu...

Nejprodávanější „mini“ v ČR

Mimořádně dostupná cena, svěží design, promyšlená koncepce s překvapivě prostorným interiérem a nízké provozní náklady – to jsou hlavní trumfy, které kompaktní...

Výběr článků

Načítám