Hlavní obsah

Těhotnému muži se blíží porod, pak chce další děti

WASHINGTON

První těhotný muž světa šokuje i nadále. Thomas Beatie, jenž se narodil v těle ženy, totiž plánuje, že se svou manželkou počnou ještě dalšího potomka. První porod přitom lékaři očekávají kdykoli během příštích čtyř týdnů.

Foto: Profimedia.cz

Thomas Beatie (vpravo) se svou ženou

Článek

„Cítím se fantasticky. Nemůžu se dočkat, až pohlédnu na obličej svého dítěte,“ uvedl Beatie ve svém nejotevřenějším rozhovoru, jaký zatím od dob své slávy – počátku kontroverzního těhotenství – poskytl. Beatie také v interview prozradil, že k početí mu pomohl kamarád veterinář, který mu mužské semeno vstříkl do vagíny stříkačkou.

Pokusili se o to dokonce dvakrát, první snaha skončila potratem.

Thomas Beatie se úředně stal mužem před deseti lety, ale nechal si v těle vaječníky a dělohu, takže je fyzicky stále ženou a může dítě počít i donosit. Zpočátku ovšem jeho těhotenství provázely urážky a diskriminace z řad lékařů. Když se stala kauza světovou mediální senzací, počet fandících jednotlivců i rodin převýšil prý počet těch, kteří na něj útočí.

„Všichni ti lidé, kteří nás ve skutečnosti znají a milují nás, naši přátelé a rodina, jsou neskutečnou oporou. Mohli bychom mít dokonce i více dětí. Uvidíme, jakou zkušenost nám přinese příchod první dcery na svět, a potom o tom budeme uvažovat,“ prohlásil Beatie v rozhovoru spro časopis NOTW.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám