Hlavní obsah

Tonoucího chlapce zachránil jeho kamarád

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JABLONEC NAD NISOU

Dramatické chvíle prožili ve čtvrtek návštěvníci Jablonecké přehrady. Poklidné opalování a plavání odvážnějších narušil boj o život třináctiletého chlapce, který dostal ve studené vodě křeč do nohy a začal se topit. Život mu zachránil kamarád a dvě ženy, které se předtím opalovaly na břehu.

Článek

Třináctiletý chlapec z Jablonce nad Nisou jezdil s kamarády na kole kolem vody, nakonec se rozhodli, že si zaplavou. „Chlapec v důsledku kombinace únavy z ježdění na kole, studené vody a sklonu k astmatu dostal ve vodě křeč a začal se topit,“ řekla mluvčí policie Ludmila Knopová.

Měl ale velké štěstí, že s ním ve vodě byl jeho kamarád, který začal volat o pomoc a topícího se kamaráda se snažil udržet nad vodou. Nedaleko na pláži se opalovala žena s dvěma dcerami, která po zaslechnutí volání o pomoc neváhala a s dcerou okamžitě vběhla do vody chlapci na pomoc.

„Díky pohotové reakci kamaráda, ženy a její dcery, se topící chlapec neutopil a vzápětí mohl být záchrannou službou transportován do nemocnice. Ženě, její dceři i kamarádovi patří velký dík za záchranu života chlapce,“ doplnila Knopová.

Reklama

Výběr článků

Načítám