Hlavní obsah

VIDEO: Do Ostravy dorazily stovky fanoušků Bohemians

Právo, jog
OSTRAVA
Aktualizováno

Stovky příznivců fotbalistů Bohemians 1905 přijely v sobotu po poledni vlakem, automobily a speciálně vypravenými dvěma autobusy do Ostravy, kde se jejich klub střetne s Baníkem Ostrava. Policisté se snaží usměrňovat jejich pohyb směrem na stadión Bazaly a snaží se zabránit potyčkám s ostravskými příznivci.

Do Ostravy dorazili fanoušci Bohemians 1905Video: Josef Gabzdyl, Právo

 
Článek

Hlavní část zelenobílých fanoušků přicestovala asi půl hodiny po poledni na ostravské hlavní nádraží rychlíkem Odra, ke kterému bylo připojeno několik "fotbalových“ vagónů.

"Cesta byla bezproblémová, s fanoušky cestovali členové antikonfliktního týmu, další desítky policistů se o příznivce postarají při cestě na stadión,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Soňa Štětinská.

:. Fanoušci Bohemians v OstravěAutor: Josef Gabzdyl

Hned na nádraží spustili fanoušci oslavné chorály, jen někteří z nich byli zmoženi alkoholem. Hromadně však odmítli odjet na stadión přistavenými autobusy. "Bohemka jde pěšky,“ zahřmělo.

:. Průvod asi tří stovek fanoušků obklopený policisty vyrazil do Ostravy.foto: Právo/Josef Gabzdyl

Policie se obává střetu bohemáků s baníkovci

Průvod obklopený policisty se tedy vypravil do města, na stadión to mají asi dva kilometry. Policisté hlavně mají obavu, aby se pražští příznivci nestřetli s ostravskými fandy, a to zejména na proslulé Stodolní ulici, která leží nedaleko od trasy pochodu "klokanů“.

Že by mohlo jít o vážný problém, se ukázalo hned u nádraží, kde na Pražany čekala hrstka mladých fanoušků Baníku. Okamžitě se ozvaly nadávky, skandování Smrt Baníku, z davu dokonce vyletěla světlice. Jen kordon policistů zabránil potyčkám.

:. Za ostravským nádražím vyletěla z davu zelenobílých světlice.foto: Právo/Josef Gabzdyl

Důležitý zápas

Napětí zvyšuje i skutečnost že oběma klubům jde o hodně. Pokud hosté v Ostravě nevyhrají, jejich pád do druhé ligy bude neodvratný, domácím jde zase o třetí místo a jistotu účasti v Poháru UEFA. V Ostravě vládne takřka letní počasí s teplotami nad dvacet stupňů, na Bazalech se očekává vysoká návštěva, protože na vstupenky se v předprodeji stály dlouhé fronty.

Zápas má výkop v 15.00 hodin, ještě před zahájením hráči i diváci uctí památku fanouška, který minulý týden nešťastně vypadl z vlaku a zabil se při cestě na ligové utkání se Spartou Praha.

:. Příznivci Bohemians hned na nádraží spustili oslavné chorály.foto: Právo/Josef Gabzdyl

Reklama

Výběr článků

Načítám