Hlavní obsah

Při srážce autobusů v Praze se zranilo 11 dětí

PRAHA
Aktualizováno

V Praze Hostivaři se v neděli před dvanáctou hodinou střetly dva autobusy. Na místě zasahovala záchranná služba i policie. "Při nehodě bylo zraněno 11 dětí," řekla Novinkám mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Nabouraný autobus na ulici Černokostelecká v Praze.

Článek

Při havárii bylo lehce zraněno 11 dětí, byly ošetřeny na místě a převezeny do nemocnice. "Jinak se jednalo se převážně o oděrky a naraženiny, žádná těžší zranění, i když poslední slovo budou mít samozřejmě lékaři," uvedla mluvčí záchranné služby Jiřina Ernestová. Informaci o dopravní nehodě přijal operátor linky 112 v 11.32 hodin.

Nabouraný autobus na ulici Černokostelecká v Praze.foto: Právo/Lukáš Táborský

Nehoda se stala v Praze 10 na rozhraní ulic Černokostelecká a Sazečská. Podle svědků jel před autobusy osobní automobil Ford Fiesta. Jeho řidič prý náhle zastavil na semaforu na oranžovou, autobus za ním to ještě ubrzdil, ale druhý už nikoli. V řetězové srážce pak zřejmě narazil druhý autobus do prvního, a ten potom i do fordu. Na místě zasahovala záchranná služba a policie.

foto: Mapy.cz/Novinky

Prvňáci jeli na školu v přírodě

Ve dvou havarovaných autobusech bylo asi 60 pražských dětí, které se svými učitelkami a vychovatelkami jely na školu v přírodě do Prachovských skal. Bylo to prvňáci ze Základní školy Jiřího z Poděbrad z Prahy 3.

"Byla to šlupka, některé děti si stěžovaly na bolesti hlavy nebo žaludku, ale naštěstí se to obešlo bez vážnějších zranění," řekla jedna z učitelek. Autobusy patřily soukromému dopravci z Jičína.

Dopravní policisté Černokosteleckou ulici uzavřeli a provádějí odklon dopravy, který potrvá asi do čtrnácti hodin. Míru zavinění nehody policie i nadále šetří.

:. Vyšetřující policisté v místě nehody.foto: ČTK/René Volfík

Nehody autobusů s dětmi v Česku
Letos například havaroval autobus s dětmi v březnu v obci Babylon na Domažlicku. Při noční nehodě zájezdového autobusu utrpělo lehčí zranění asi 12 mladých lidí.
V lednu 2007 se před obcí Javorná na silnici z Klatov do Železné Rudy převrátil na bok autobus s 26 dětmi a šesti dospělými. Nikdo se nezranil.
V dubnu 2007 se naopak sedm dětí lehce zranilo při nehodě autobusu a osobního vozu u obce Hutisko-Solanec na Vsetínsku. Cestující v autobuse se vraceli z lyžařského výcviku.
V květnu 2006 havaroval po kolizi s nákladním vozem školní autobus převážející 45 dětí u Lidečka na Vsetínsku. Tři děti skončily v nemocnici kvůli pohmožděninám a podezření na otřes mozku.
V červnu téhož roku havaroval na 37. kilometru dálnice D5 ve směru na Plzeň litevský autobus s asi 50 dětmi. Do autobusu odstaveného kvůli poruše narazil tehdy kamion. Tři děti byly při nehodě vážně zraněny.
V září 2006 havaroval na hlavní silnici z Dubé na Deštnou na Českolipsku mikrobus se školáky. Při nehodě se zranilo lehce zranilo sedm dětí a učitel.

V sobotu se v Praze na Rohanském nábřeží střetl autobus a několik vozidel. Nehoda si vyžádala sedm zraněných. Nábřeží bylo uzavřeno kvůli natáčení amerického snímku G.I.Joe, ale kolize pravděpodobně nebyla součástí scénáře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám