Hlavní obsah

Policie vyslechla řidiče tramvaje. Přiznal, že chyboval

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Kriminalisté ve čtvrtek vyslechli 24letého řidiče tramvaje Petra Hrocha, který měl zavinit tragickou srážku tramvají v Ostravě, při které zahynuli tři lidé a více než čtyři desítky jich byly zraněny. Hroch na policii přiznal, že zřejmě porušil bezpečnostní předpisy.

Foto: Radim Kijonka, Právo

Obviněný řidič tramvaje Petr Hroch.

Článek

Poprvé se ho minulý týden policistům nepodařilo v nemocnici vyslechnout, protože odmítl vypovídat. Dnes na policii dorazil se svým advokátem.

„Policisté ho kvůli srážce tramvají vyslechli. Muž připustil porušení stávajících předpisů v souvislosti s výkonem povolání. Zároveň vyjádřil upřímnou lítost nad následky srážky,“ sdělila mluvčí severomoravské policie Soňa Štětínská.

Hroch již dříve prostřednictvím svého advokáta přiznal, že na zastávce ve Vřesině na křížení tramvají zapomněl. Proto se rozjel na jednokolejnou trať, kde se asi po 500 metrech srazil s protijedoucím vozem.

Kriminalisté ho obvinili z trestného činu obecného ohrožení v úterý. Hrozí mu až desetileté vězení. „ Trestní stíhání je vedeno na svobodě. Policisté i nadále na případu intenzivně pracují,“ uvedla Štětínská. Čekají na znalecké posudky z oboru zdravotnictví a dopravy. „Expertízy dosud nebyly dokončeny,“ dodala mluvčí policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám