Hlavní obsah

Muž s bezedným žaludkem trápí německé lékaře

Novinky, jky
OFFENBACH

Němec Heinz Asthoff přezdívaný "muž s bezedným žaludkem" je velkým otazníkem, se kterým si němečtí lékaři nevědí rady. Již od roku 1986, kdy mu zemřela manželka na rakovinu, totiž muž neustále jen jí. Podivné ovšem je to, že netloustne.

Článek

Heinz Asthoff zkonzumuje denně potraviny o neuvěřitelné energetické hodnotě 12 000 kalorií. Přesto však nepřibere ani kilogram. Informoval o tom deník Daily Telegraph.

Obrovské porce už jí 22 let, od doby, kdy mu zemřela manželka na rakovinu. Během dne tak sní například přes kilogram bavorské sekané, necelé tři kilogramy brambor, tucet vajec, sklenici majonézy, pizzy, několik balíčků chipsů a někdy až dvacet paštik.

Lékaři muži dokonce doporučili, aby nepřestával kouřit svých 40 cigaret denně, jelikož by se mohlo stát, že by pak musel jíst více. Osmašedesátiletý penzista z města Offenbach má ovšem velký problém s tím, že za jídlo utratí více, než jaký má důchod.

Jeho žaludek je jako důl - bezedný

"Nemůže to tak pokračovat. Když jsem šel naposledy do hospody, tak jsem si objednal bramborové placky a skončilo to tak, že jsem jich snědl sto. Nemohu si to jednoduše dovolit. Doktoři říkají, že můj žaludek je jako důl, ve kterém jsem před 36 lety pracoval - bezedný," řekl Asthoff.

Přestože měří bezmála dva metry, tak váží jen asi 95 kilogramů. Doktoři přiznávají, že si s jeho metabolismem nevědí rady. Nemohou prý najít příčinu, proč jeho tělo vyžaduje tak velké množství jídla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám