Hlavní obsah

Brněnským medvíďatům vyberou jména lidé

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Vedení brněnské zoo vyzvalo ve čtvrtek veřejnost, aby se zapojila do pojmenování dvojčat ledních medvíďat, která se v zoo narodila v listopadu loňského roku. Od poloviny března, kdy medvídci poprvé vyšli do výběhu, se stali největší atrakcí zahrady. Podle ošetřovatelů se s největší pravděpodobností jedná o samičku a samečka.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Medvídci zatím do vody nesmějí, musí jim stačit sprcha od jejich matky.

Článek

Medvíďata si užívají pozornosti návštěvníků, jedno z nich se dokonce pokusilo vyzkoušet i své plavecké umění v bazénku, do vody se ponořilo takřka celé.

„Medvědice Cora ale medvídě rychle z vody vyhnala, zatím podle ní nenastal ten správný čas. Je až neuvěřitelné, jak dokáže své dva potomky ohlídat, v případě jakéhokoli nebezpečí je rychle zažene. Neměli jsme tušení, že bude tak starostlivou matkou,“ chválil medvědici Coru ředitel brněnské zoo Martin Hovorka.

Návrhy na pojmenování medvídků mohou lidé zasílat až do 17.dubna buď na adresu Zoo Brno, U zoologické zahrady 46, 635 00 Brno, na email zoo@zoobrno.cz či telefonovat na číslo 546 432 311. Návrhy mohou také vhodit do připravených schránek přímo v zoo.

Od 18.dubna do konce měsíce budou navržená jména zveřejněná na webu zoobrno.cz, kde budou moci lidé o návrzích hlasovat. Jmény s největším počtem hlasů budou medvíďata pak slavnostně pokřtěna.

Reklama

Výběr článků

Načítám