Hlavní obsah

Jiří Paroubek měl nehodu, nabourala do něj jeho mluvčí

Právo, Novinky, ch, fal
Aktualizováno

Auto s Jiřím Paroubkem při cestě do Českých Budějovic, kde šéf ČSSD vystoupí s přednáškou, mělo ve čtvrtek dopoledne u obce Selibov nehodu. Do jeho vozu zezadu narazilo auto s mluvčí strany Květou Kočovou. Kromě materiálních škod se nikomu nic nestalo, řekl Paroubek. Pro předsedu ČSSD poslali náhradní automobil Honda Jazz.

Foto: Vladimír Vácha, Právo

Havarovaný vůz předsedy ČSSD Jiřího Paroubka.

Článek

"Byla to má chyba, nabourala jsem do něj zezadu, špatně jsem odhadla vzdálenost. Předseda i všichni cestující jsou v pořádku," řekla Kočová. Předseda ČSSD při odpoledním setkání s novináři v Českých Budějovicích řekl, že šlo o banální nehodu.

„Před naším vozem prudce zastavil nákláďák a automobil jedoucí za námi narazil do našeho nárazníku. Důležité je, že se nikomu nic nestalo. Škodu odhadovat nechci, nejsem pojišťovací odborník, ale domnívám se, že půjde o desetitisíce na obou autech,“ řekl Paroubek

Havarovaný vůz mluvčí ČSSD Květy Kočové.foto: Právo/Vladimír Vácha

"Nehodu zřejmě zavinila řidička fabie jedoucí od Prahy do Českých Budějovic, která nedodržela bezpečnou vzdálenost za osobním autem Audi A8. Šofér audi snížil vzhledem k dopravní situaci rychlost a řidička fabie do něj narazila,“ řekla mluvčí okresní policie v Písku Hana Moltašová. Výše škody, kterou oznamovatelé odhadli na 50 000 korun, se podle policie vyšplhala na 400 000 až 500 000 korun.

"S podezřelou řidičkou to bylo vyřešeno tak, že se to bude oznamovat jako přestupek ke správnímu orgánu, kterým je městský úřad v Písku. Ten pak rozhodne o výši sankce," uvedla ČTK Moltašová. Teoreticky podle ní hrozí v těchto případech pokuta ve výši 1 500 až 2 500 korun.

Mluvčí ČSSD Květoslava Kočováfoto: Právo/Milan Malíček

Paroubek jel na konferenci na vysokou školu regionálních studií, kde měl přednášku na téma události v roce 1968. Na školu dorazil trochu pozdě. "Možná to bylo k něčemu dobré, protože se program konference trochu přeskládal," podotkl ČTK.

foto: Mapy.cz/Ondřej Lazar Krynek

Loni v listopadu se limuzína, v níž předseda soc. dem. spěchal z okresní konference ČSSD v Ústí nad Labem na svou svatbu do Mariánských lázní, řítila údajně rychlostí 200 km/h.

Problémy s rychlou jízdou měl i premiér Mirek Topolánek (ODS). Jeho auto v únoru při cestě z Prahy do Brna jelo rychlostí kolem 150 kilometrů v hodině, maják přitom používalo jen chvílemi.

„Chci se omluvit za to, že jsme takto rychle jeli, nicméně ta cesta byla bezpečná, ta cesta byla prázdná,“ řekl na vysvětlenou premiér.

Reklama

Výběr článků

Načítám