Hlavní obsah

Kvůli ztrátě klíče nemusíte měnit celý zámek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud máte děti, které mohou snadno a opakovaně ztratit klíče od bytu či domovních dveří, existuje elegantní řešení v podobě zámkové vložky „3 v 1“. Při ztrátě klíče ji nemusíte měnit, ale rychle a jednoduše ji překódujete na novou kombinaci, takže ztraceným klíčem pak už nikdo vaše dveře neotevře.

Foto: Mult-T-Lock, Novinky

Vložka „3 v 1“ byla navržena tak, aby ji bylo možné okamžitě překódovat.

Článek

Ztráta nebo odcizení klíče od vstupních dveří do bytu či domu patří k těm nepříjemným záležitostem, které musíte vyřešit co možná nejrychleji.

Většinou se v tomto případě nabízí řešení samo: jednoduše vyměníte ve vstupních dveřích celou zámkovou vložku. Jestliže nechcete utrácet peníze za koupi nové vložky a výjezd zámečníka, existuje řešení. Můžete využít zámkovou vložku Mul-T-Lock s úpravou „3 v 1“, tzv. Semafor.

Vložka „3 v 1“ byla navržena tak, aby ji bylo možné – kdykoli je to zapotřebí – ihned jednoduchým způsobem, tj. pouhým otočením klíče, překódovat. K tomu, abyste okamžitě změnili kódovou kombinaci zámkové vložky u svých vstupních dveří, musíte respektovat pouze správné pořadí použití klíčů.

Jednoduchý princip semaforu

K zámkové vložce se totiž standardně dodává pět klíčů ve třech barevných provedeních, a sice zelený (3×), žlutý (1×) a červený (1×). Nejprve se používají klíče, které jsou označeny zeleně. Když některý z členů rodiny ztratí klíč, začne se používat klíč následující barvy, tedy žlutý – od něj si samozřejmě musíte nechat udělat v autorizovaném servisním středisku potřebný počet klíčů. Tím dojde k tomu, že se změní kódová kombinace vložky (při prvním použití otočíte klíčem o 360 stupňů), a už nelze zeleným klíčem ani odemknout, ani zamknout.

Pokud dojde opět ke ztrátě klíče, použijete červený klíč, jenž překóduje zámkovou vložku tak, že k jejímu odemykání nebo zamykání už nelze použít ani zelený, ani žlutý klíč.

Překódovat zámek bez klíčů lze pouze v servisu

V okamžiku, kdy se vyčerpají všechny možnosti překódování – tj. ve chvíli, kdy byste nejraději „přetrhli“ některého člena své rodiny, protože ztratil červený klíč, je možné nechat vložku zámku překódovat a znovu začít používat zelený klíč.

foto: Novinky/Mult-T-Lock

Stejně jako překódování vložky, tak i výrobu duplikátu klíče lze objednat pouze v autorizovaném středisku, protože ke každé zámkové vložce „3 v 1“ dostanete kromě klíčů také bezpečnostní kartu, kterou je nutné předložit v případě, že si chcete nechat vyrobit kopie klíče. Tím je dosaženo maximálního zabezpečení proti neoprávněné výrobě duplikátů a jejich následnému zneužití.

Bezpečnost především

Zámková vložka „3 v 1“, obdržela certifikát Národního bezpečnostního úřadu pro úroveň „Přísně tajné“ pro produktové řady Classic a Interactive, v nichž se provedení „3 v 1“ vyrábí. Pyramida bezpečnosti České asociace pojišťoven, hodnotí vložky zámků Mul-T-Lock Classic a Interactive nejvyšším možným stupněm bezpečnosti, tj. stupeň 4 – velmi vysoké zabezpečení.

Zámkové vložky obsahují i ochranné prvky, které např. zaručují její odolnost proti mnoha způsobům násilného nebo nenásilného překonání, jako je vyhmatání (planžetování), odvrtání nebo nedestruktivní dynamická (tzv. „bump-key“) metoda.

Na zakázku se dodává také v úpravě Emergency, což znamená, že ji lze odemknout z vnější strany i při plném zasunutí klíče zevnitř. Cena zámkové vložky začíná na 2499 Kč včetně DPH.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám